Kosta u problemu: Kinezi odustali, Konte ostao tvrd...!

Nema nazad tako lako, Vilijan je sad prvotimac! Brazilac sa španskim pasošem napravio veliku grešku!

Fudbal 18.01.2017 | 22:40
Kosta u problemu: Kinezi odustali, Konte ostao tvrd...!
Nije ni prvi ni poslednji kome je zvuk kineskih miliona pomutio razum. Nije ni prvi ni poslednji koji je pokušao da iznudi dozvolu da promeni sredinu. Ali taktiziranje Dijega Koste moglo bi žestoko da mu se odbije o glavu. Kineska Superliga smanjila je dozvoljeni broj stranaca. Tejenđin Kvanđin je odustao od dovođenja Čelsijevog napadača.
"Da je na snazi ostalo pravilo 4+1 sigurno bismo doveli veliko pojačanje u napad. S Edinsonom Kavanijem smo bili u poodmaklim pregovorima, istina je i da nam je Kosta bio zanimljiv, ali kako se pravilo menja...", naveo je gazda Tijenđina Šu Juhuh u izjavi za lokalne medije.

Dodao je da je njegov klub pokušao da astronomskim ponudama na Daleki istok privoli i Karima Benzemu, Radamela Falkaa ili Raula Himeneza (ova dvojica poslednjih su bili na pragu potpisa), ali da posle promene pravila odustaje od potrage. Zanimljivo, Juhuj  tvrdi i da je Čelsi bio raspoložen za saradnju. Kako i ne bi kad su Kinezi navodno bili spremni da plate obeštećenje od 90.000.000 evra, a da Kostu nagrade godišnjom platom od 35.000.000. Doduše, Čelsi je tražio od Tejenđina da se strpi do leta. Kinezi, koji su ranije doveli i Aksela Vitsela, Kostu su želeli odmah.

Avaj, sad su se predomislili i Kostu ostavili u nebranom grožđu. Da li baš zbog toga što je čuo za povlačenje kupaca iz Kine ili nečeg drugog, tek Antonio Konte je rešio da dodatno zategne ionako loše odnose sa Kostom. Brazilac sa španskim pasošem sam ih je izazvao insistirajući na tome da ga muči povreda leđa.

Subotnji susret sa Lesterom je propustio, a iako se isprva mislilo da će u nedelju biti u konkurenciji za susret sa Halom sada situacija nije tako jasna. Konte se oseća izneverenim. I sigurno je da će Kosta na leto otići. Ponuda za potpisivanje novog ugovora - aktuelni ističe 2019. godine - već je povučena. Ali ako Plavci misle da zarade ozbiljan novac - a naravno da misle - moraće da Kostu vrate na teren. Konte samo traži garancije da će se do kraja sezone ponašati kako se od njega očekuje. Titula je na talonu, Kosta bi sve mogao da pokvari ako nastavi da "luduje".

Trening je merilo. Kosta kreće od nule. Iako je bio možda i najbolji igrač Plavaca u ovoj sezoni, sada će morati ponovo da se bori za mesto u timu. Ispred njega sada su Vilijan, Eden Azar (igrao špica, a ne krilo) i Pedro. Kao trio su blistali protiv Lestera (3:0).

A na leto? Romelu Lukaku, Kristijan Benteke, možda Alvaro Morata? Čelsi će svakako ponovo tražiti špica.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar