Ako obučete ovo, pratiće vas sreća!

Ako slučajno obučete komad odeće naopako, taj dan bi trebalo da vam bude srećan.

Srbija 15.01.2017 | 21:45
Ako obučete ovo, pratiće vas sreća!
Svako od nas pre ili kasnije doživi da iz čista mira postane sujeveran kada mu u životu ne ide kako treba. Do koje mere to može da ide, svedoče i verovanja o načinu oblačenja i saveti za stajling koje, ako pratimo doneće nam sreću.

Neka od vjerovanja koja važe za odijevanje su slijedeća:

Nošenje odjeće naopako

Ukoliko obučete nešto od odeće naopako, i to slu;ajno, taj dan bi trebalo da se nešto obradujete. Kada vam neko kaže da ste pogrešno obukli komad odjeće, samo se nasmiješite, i nikako se ne preslvlačite kako bi odjeću namjestili nalice ukoliko želite da vas sreća prati cijelog dana, po starom vjerovanju.

Dugmad na odjeći

Ukoliko imate neparan broj dugmića na odjeći, to bi trebalo da vam donese posebnu sreću. Zanimljivo je da je davanje i primanje dugmadi je simbol za prijateljstvo. Ono što u narodu važi još vezano za dugiće jeste da ukoliko pronađete dugme, samo ga stavite u džep jer će vam to donijeti još sreće.

Nošenje odjeće sa tufnama

Smatra se da nošenje odjeće sa tufnama privlači bogatstvo. Kružići koji se nalaze na odjeći simbolizuju novčice koji će se naći na vašem računu ukoliko nosite ovakvu garderobu, kaže vjerovanje.

Nošenje plave odjeće

U nekim djelovima svijeta se smatra da je plava boja magnet za uspjeh. Pošto je nebo plave boje, nošenje iste simbolizuje stapanje sa nebom koje je pak simbol beskraja i beskrajnih mogućnosti. Poznato je i da mlada na dan vjenčanja treba da nosi nešto plavo za sreću.

Nošenje cipela

Ukoliko se pertle na vašoj obući uporno odvezuju, po narodnom vjerovanju to znači da ćete dobiti dobre vijesti putem pošte. Stavljanje cipela na krevet ili sto označava lošu sreću i svađu sa nekim.

Naime, ako dobijete kao poklon cipele od partnera to znači da želi da odete iz veze. Jednom u životu poklonite cipele nekom, jer ukoliko to ne učinite u slijedeće životu ćete hodati bosi, kažu stara vjerovanja.

(Telegraf.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar