Pavlović pobjednik Memorijalnog turnira

Pobjednik 15. Memorijalnog šahovskog turnira „Duško Mišković“, koji je danas održan u Hotelu „Andrićev konak“ u Višegradu je internacionalni majstor Dejan Pavlović iz Požege.

Republika Srpska 15.01.2017 | 21:03
Pavlović pobjednik Memorijalnog turnira
On je za nijansu bio bolji od drugoplasiranog internacionalnog majstora Zorana Runića iz Bijeljine. Treće mjesto na ovom prestižnom turniru osvojio je majstor FIDE Predrag Marčeta iz Bajine Bašte.

„U ovo vrijeme kad se zbog nedostatka sredstava mnogi veći tuniri gase, ovdje u Višegradu se nesmetano organizuje takmičenje, što je za svaku pohvalu", rekao je Pavlović.

I Zoran Runić koji je više puta učestvovao na turniru u Višegradu, kaže da je ova manifestacija sporta i druženja starih prijatelja šahista odlično organizovana.

„Ovdje je odličan ambijent za igru, ali je svake godine konkurencija sve jača. Zato je veliki uspjeh stići i do trećeg mjesta“, rekao je Marčeta.

Organizator turnira u ime Šahovskog kluba „Drina“ Vladimir Bilić kaže da su, osim dobre organizacije, mamac za šahiste i vrijedne novčane nagrade.

„Pobjedniku pripada 300, drugoplasiranom 250, za treće mjesto 150, četvrto 100 i peto 60 konvertibilnih maraka", objasnio je Bilić.
On je dodao da je turnir visokog ranga, jer je na njemu ovaj put učestvovalo 35 takmičara, od toga tri internacionalna majstora i pet majstora FIDE.

Ovo šahovsko nadmetanje organizuje se svake godine u januaru mjesecu, kao uspomena na prerano preminulog višegradskog šahistu Duška - Dula Miškovića.

(BN televizija)
(Foto: BN televizija)

Komentari / 0

Ostavite komentar