U Evropi niko kao Srbija - 25 NBA igrača!

Nebrojano je razloga zašto smatramo da je Srbija 'zemlja košarke', a sada smo dobili još jedan koji potkrepljuje tu teoriju.

Košarka 19.01.2017 | 21:40
U Evropi niko kao Srbija - 25 NBA igrača!
Specijalizovani košarkaški portal "Basketball scouting reports" objavio je istraživanje koja evropska zemlja je imala najviše predstavnika u NBA ligi.

Naša zemlja nalazi se na prvom mestu sa 25 igrača koji su zaigrali u najjačoj ligi sveta, druga je Francuska sa tri manje, a treća Hrvatska sa 20.

Sledi Španija sa 14, Litvanija i Rusija sa po 12, Velika Britanija sa 11 i Nemačka sa 10.

Listu kompletiraju Grčka, Slovenija i Turska sa po devet, Ukrajina sa sedam, Italija sa šest, Crna Gora i Holandija sa po pet, odnosno Bosna i Hercegovina, Gruzija i Letonija sa po četiri.

U NBA ligi Srbija trenutno ima tri igrača – Nikolu Jokića u Denver Nagetsima, Nemanju Bjelicu u Minesota Timbervulvsima i Bobana Marjanovića u Detroit Pistonsima.

Gledajući iz perspektive bivše nam države – Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije – čak 63 igrača s ovih prostora zaigralo je u NBA ligi.

Računajući i Pera Antića, pošto Makedonije nema u spomenutom istraživanju, 64.

Izvor: B92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Igor

19.01.2017 21:13

Saberite koliko je to iz bivse Juge i bice vam jasno zasto su nas razbucali . Nisam pobornik Jugoslavije ali da su htjeli mogli su je mirnim putem podijeliti.

ODGOVORITE
Name

Re

19.01.2017 21:25

Nisu mogli jer su samo blesavi Srbi ginuli za druge,a drugima više to nije bilo dovoljno pa su želeli da poboju sve Srbe.