Uživo prenosila svoje samoubistvo

Javnost je burno reagovala zbog slučaja devojčice stare 12 godina iz američke države Džordžija koja je svoje samoubistvo uživo prenosila na jednom video-servisu.

Svijet 13.01.2017 | 13:33
Uživo prenosila svoje samoubistvo
Nakon stravičnog događaja i objavljenog snimka policija sada ne može uticati na dalje širenje video-snimka na internetu jer ne postoje zakonski osnovi za traženje njegovog uklanjanja.

Ketlin Nikol Dejvis (12) prenosila je uživo samoubistvo putem servisa Live.me, a odatle je video -snimak završio na Jutjubu i Fejsbuku. Jutjub ga je odmah uklonio jer krši njihova pravila o nasilnom ili eksplicitnom sadržaju, ali Fejsbuk to nije učinio, piše "Mašabl".

Načelnik policije Keni Dod rekao je za "Foks fajv" da su primili poruke, mejlove i telefonske pozive iz celog sveta i da su ljudi ogorčeni zbog video-snimka. Međutim, kaže da ne mogu učiniti mnogo.

"Kontaktirao nas je policajac iz Kalifornije, još te večeri kad se sve dogodilo. I mi smo hteli da ga uklonimo, baš kao i svi ostali, zbog porodice i druge dece. Kontaktirali smo servise i stranice koje su pisale o tome. Neki su nas pitali da li itreba da uklone snimak, a po zakonu ne moraju. Međutim, mislim da je to pristojno i pošteno", rekao je.

Policija istražuje zašto je Ketlin sebi oduzela život, jer je otkriven njen blog na kome je samo tri dana pre smrti, 27. decembra, napisala da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja. U više je navrata govorila o zanemarivanju u porodičnom domu, a za nasilje je optuživala očuha, prenosi "Jutarnji list".Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Možda

13.01.2017 16:40

Možda je bila gladna i žedna i radila na poljima pamuka ili u rudniku.

ODGOVORITE