Zbog greške poništila saopštenje?

Nakon što se Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine jutros oglasilo saopštenjem u kojem je navedeno da ''nije napravljena greška'' prilikom odobravanja učešća pripadnika Oružanih snaga na proslavi Dana RS, iz istog Ministarstva stigla je nova reakcija.

Bosna i Hercegovina 12.01.2017 | 14:14
Zbog greške poništila saopštenje?
Iz nepoznatih razloga, ministarka Marina Pendeš je ''poništila'' prethodno saopštenje i novinarima proslijedila - novo.

''Prethodno dato saopštenje povlači se u cjelosti, jer ne odražava prezentovane stavove na sastanku, održanom 11.01. 2016. godine, te se, uz izvinjenje za nesmotrenost u procesu odobravanja saopštenja, ovim putem daje novo saopštenje.

Povodom aktuelnih događanja u Banja Luci u kontekstu angažmana OS BiH, 09.01. 2016. godine, u Ministarstvu odbrane BiH održan je sastanak ključnog menadžmenta sa načelnikom i zamjenicima načelnika Zajedničke komande, te je, bez prejudiciranja odgovornosti, potvrđena potreba da se izvrši temeljita analiza provedenih aktivnosti i procedura u vezi odavanja počasti.

Nadalje, ocijenjeno je da primjenom uobičajenih metoda u Oružanim snagama, naučenih lekcija, načelnik Zajedničke komande identifikuje pitanja u vezi nejasnih ili nedovoljno regulisanih procedura za odavanje počasti koja će biti predložena za održavanje sastanka sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine, uprkos dnevnopolitičkim presinzima, ostaju opredijeljeni na izvršavanje zakonskih nadležnosti definisanih Zakonom o odbrani i Zakonom o službi u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, kao i na ispunjavanje međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine. Sve to u cjelini, dopinosi afirmaciji Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, a time i države Bosne i Hercegovine'', navodi se u novom saopštenju koje je potpisala ministarka Pendeš.

Ministarstvo odbrane nije pojasnilo kako se ovakav propust mogao desiti.


(Vijesti.ba)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

hm

12.01.2017 13:52

Zadnje dvije rečenice su ključne... izgleda da je neko dobio po ušima, pa otud i ova hitna promjena saopštenja MO.. prvo saopštenje je pisano po nalogu stranačkog šefa Dragana Čovića, a ovo drugo po nalogu nekog ko je puno jači ..i moćniji ..

ODGOVORITE
Name

pirmo

12.01.2017 15:20

U pravu si NATO reogovao Nisu sporne procedure več presuda Ustavnog suda povodom 9.1

Name

sta kako??

12.01.2017 14:00

Pa lijepo! Neko ju je uhvatio za uho i sapnuo "sta si to uradila"... pisi ponovo i citaj ponovo i potpisi ponovo... jer tako,sto si vec uradila,ne valja! POSLUSAJ ME ILI OSTAJES BEZ POSLA (FOTELJE)!

ODGOVORITE
Name

cober

12.01.2017 15:22

Nije majka sina klela što se kocko več što se vadio.

ODGOVORITE
Name

Dragan

12.01.2017 15:46

Ministarstvo odbrane i OS BiH baš ulivaju poverenje. :D Institucije za respekt, sve im je po onoj Alijinoj "more bit, a jope more i ne bit". I to nešto da brani i odbrani!

ODGOVORITE
Name

Danilo

12.01.2017 15:48

Sta kaze doministar Jerinic na ovo?

ODGOVORITE
Name

SDS

13.01.2017 09:04

Ovo se njega ne tiče. Obući će on mantiju i zadužiti parohiju.

Name

dott

13.01.2017 09:08

Koji jadovi.

ODGOVORITE