Video - Podvig iz slobodnjaka! Kuman: Mesi, daj JOŠ JEDAN, budi jedini!

Lionel Mesi nastavlja da obara rekorde, ovaj je "upucao" sa dvadesetak metara od gola Baskijaca.

Fudbal 12.01.2017 | 15:30
Video - Podvig iz slobodnjaka! Kuman: Mesi, daj JOŠ JEDAN, budi jedini!
Pogodak magičnog Argentinca, za pobedu 3:1 (i prolaz) Barselone protiv Atletiko Bilbaoa u revanšu osmine finala Kupa kralja, bio je njegov 26. iz slobodnog udarca. Tako je stigao Ronalda Kumana, nekadašnjeg bombardera, a uskoro će - možda već u subotu (Las Palmas u Primeri) - sam da se šepuri na tom golgeterskom tronu Katalonaca.



To mu iskreno želi i čuveni Holanđanin.

"Čestitam Mesi na postignutih 26 golova. Treba ti još jedan za rekord", poručio je Kuman putem Tvitera.

Najbolji fudbaler (u istoriji) Barselone ipak nije ostvario ovaj podvig brže od sadašnjeg trenera Evertona. Mesiju je bilo potrebno 13 sezona da upiše 26 golova iz slobodnjaka, a Kumanu samo šest. Najefikasniji defanzivac svih vremena (239 gola u 685 utakmica, od toga 88 u Barseloni) igrao je u dresu Katalonaca kad je na klupi sedeo njegov slavni zemljak Johah Krojf. Taj Barsin "drim tim" (Romario, Stoičkov, Laudrup) je osvojio Ligu šampiona, četiri uzastopne titule prvaka Španije, Kup kralja i Kup kupova.

Leo Mesi je, istim golom u sredu uveče, postavio i lični rekord - na trećoj uzastopnoj utakmici (Bilbao, Viljareal, Bilbao) savladao je golmana iz slobodnog udarca.



Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar