Pismo malom Ronaldinju: Čućeš za tamo nekog Mesija...

Jedan od najatraktivnijih fudbalera svih vremena, Brazilac Ronaldinjo, novi je u nizu sportista koji je pisao mladom sebi.

Fudbal 13.01.2017 | 12:30
Pismo malom Ronaldinju: Čućeš za tamo nekog Mesija...
Bivši napadač PSŽ-a, Barselone, Milana pisao je osmogodišnjem Ronaldinju o počecima u Gremiju, uticaju očeve smrti, te Lionelu Mesiju.

Dotakao se i brata Roberta koji mu je bio uzor, svojih početaka u Belo Horizonteu, Selesao, vrhuncu karijere u Barseloni...

Ronaldinjo ima 36 godina, van fudbala je već 15 meseci, ali urugvajski Nasional pokušava da ga vrati na teren. Igrao je još za Atletiko Mineiro, Fluminense, te meksički Keretaro.

Emotivno pismo počeo je sećanjem na dan kada je kao osmogodišnjak saznao da mu je otac stradao u nesreći.

"Ništa ti to nema smisla. Šta to znači? Kada će se vratiti? Kako je tata mogao da nestane?. Tata ti je rekao da budem kreativan na fudbalskom terenu, on ti je rekao da igraš slobodno, da se jednostavno igraš loptom. Verovao je u tebe više nego bilo ko drugi. Kada je Roberto postao profesionalaac u Gremiju prošle godine, tata je svima rekao: "Roberto je dobar, ali obratite pažnju na njegovog mlađeg brata. Tata je bio superheroj. Ali želim da znaš, svaki put kada budeš imalo loptu u nogama, tata će biti s tobom", napisao je Ronaldinjo.

Kao tinejdžer je debitovao upravo u dresu Gremija, da bi 2001. stigao u Evropu i zaigrao za francuski PSŽ. Dve godine kasnije prešao je u Barselonu i tokom pet godina oduševljavao ljubitelje fudbala.

"U Barseloni ćeš da čuješ za nekog klinca iz omladinskog tima. Nosi broj 10 kao ti. Smeje se kao ti. Voli da se igra loptom kao ti. Ići ćeš sa saigračima da ga gledaš kako igra za mladi tim i tada ćeš znati da će biti sjajan fudbaler. Ovaj dečak je drugačiji. Njegovo ime je Leo Mesi. Želim da mu daš jedan savet. Reci mu da uživao dok igra, da igra slobodno, da se igra loptom", istakao je Ronaldinjo.

Ronaldinjo je posle Barse tri sezone proveo u Milanu, a onda se vratio u Brazil 2011. godine.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar