Partizan: Vučić nam je pomogao, igraćemo Evropu!

Evropska fudbalska unija (UEFA) danas je objavila na sajtu odluku da Partizan bude izbačen iz Evrope ako u naredne tri godine izbori plasman u neko od evropskih takmičenja. Partizan tvrdi: "Igraćemo Evropu!"

Fudbal 11.01.2017 | 18:30
Partizan: Vučić nam je pomogao, igraćemo Evropu!
Pre samo dva dana, predsednik Partizana Milorad Vučelić je, pozdravljajući fudbalere na početku priprema, poželeo da izbore plasman u neko od evropskih takmičenja.

Međutim, nad Humskom se nadvio crni oblak zvani UEFA i dugovi.

Evropska fudbalska unija (UEFA) danas popodne je na svom sajtu objavila disciplinsku odluku, odnosno odluku svog tela koje se bavi kontrolom finansijskog poslovanja klubova (CFCB) u kojoj se ističe da će Partizan "biti izbačen iz Evrope" ako u naredne tri sezone bude izborio plasman u neko od evropskih takmičenja.

Dakle, ako, recimo, ove sezone izbori plasman, neće moći da igra. Ili ako ove ne izbori, a naredne to uspe, onda neće igrati u sezoni 2018/19.

Ovo sve zbog "kršenja finansijskog fer-pleja" u poslovanju kluba.

U međuvremenu, Partizan je na svom sajtu objavio saopštenje, pod nazivom: "Partizan će igrati Evropu".

Evo celog saopštenja:

"Povodom  informacija u vezi sa kaznom koja je izrečena Fudbalskom klubu Partizan od strane nadležnog organa UEFA za finansijsku kontrolu klubova, Upravni odbor Fudbalskog kluba Partizan obaveštava javnost da će, u toku sutrašnjeg dana, biti izmirene sve finansijske obaveze prema klubovima poveriocima u iznosu od 370.000 evra, a po zahtevu UEFA.

Neizmirene poreske obaveze, koje se pominju u nekim medijima, regulisane su zvaničnim reprogramom koji je, u međuvremenu, već službeno dostavljen nadležnim organima UEFA.

Problemi u kojima se našao Fudbalski klub Partizan, rešeni su uz svesrdnu i sveobuhvatnu pomoć državnih organa i Vlade Republike Srbije na čelu sa njenim predsednikom, gospodinom Aleksandrom Vučićem.

Na tom opsežnom zalaganju su iskreno zahvalni uprava FK Partizan i crno-bela sportska javnost".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar