Moto GP od 2018. u našem komšiluku?!

Mađari spremaju Hungaroring za motocikliste kraljevske klase nadajući se FIM-ovoj saglasnosti.

Ostali sportovi 15.01.2017 | 21:45
Moto GP od 2018. u našem komšiluku?!
Nije vest da se Mađari odavno nadaju da bi pored F1 velikana na čuvenom Hungaroringu mogli da ugoste i Moto GP ratnike. Razlog za ovakvo razmišljanje naših suseda je kako su mnogi mediji i preneli ekstreman rast popularnosti najbržeg sporta na dva točka. Novost je da se naši susedi zbog toga već angažuju da njihova staza već 2018. osvane u kalendaru Dorne.

„Renoviranje, odnosno redizajn kruga piste zakazan je za oktobar 2017. godine. To podrazumeva promenu krivina, ali i zona za izletanje. Pored toga izgradićemo i nove zgrade, televizijsku infrastrukturu, centar za posetioce, muzej i garažu“, rekao je Žolt Đulaj, direktor Hungaroringa i dodao da će pomoć mađarskih vlasti biti presudna kako bi Internacionalna motociklistička federacija (FIM) bila na njihovoj strani.

„Tokom godine ćemo pregovarati sa FIM-ovim službama, a naše institucije nam u tome moraju pomoći. Vlada Mađarske će s tim u vezi biti uključena, a naši napori u tom smeru su jasni kao i namera da u njima uspemo“, rekao je Đulaj za lokalne medije.

Ukoliko se to desi, a nije nemoguće već od naredne godine će se u našem komšiluku praćakati Valentino Rosi, Mark Markez, Horhe Lorenco i ostali lucidni motociklisti omiljene kraljevske klase.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar