Džikić: Dovešćemo pojačanje, ne možemo više ovako!

Trener Partizana Aleksandar Dzikić rekao je posle pobede nad ekipom Karpoš Sokoli (76:72) da je najbitnije da se nijedan novi igrač nije požalio na povredu i da će crno-beli uskoro dobiti pojačanje. Poruka igračima: Svaka ekipa ima one koji kose i koji vodu nose! Ovde ima da izađeš i „jedeš živu decu“! "Nekima je to prihvatanje teže palo i to usvajanje gradiva, pa ćemo im pomoći. Neću da pričam o imenima. Odnosi se na ljude koji su večeras bili u sastavu", kategoričan je trener crno-belih.

Košarka 08.01.2017 | 08:45
Džikić: Dovešćemo pojačanje, ne možemo više ovako!
- Očekivali smo da bude teško i da smo bili kompletni. Karpoš je jedina ekipa koja ima tri centra koji igraju i spolja, tako prave probleme. Dali su pet trojki, možda je moglo biti i srećnije na kraju, ali je uz pobedu najbitnije da niko nije prijavio novu povredu. Ne pada mi na pamet da spuštam kriterijume da bi se neki osećali dobro. Kada igraš u Partizanu ima da izađeš i „pojedeš decu“ igrao tri, četiri ili 34 minuta. Svi imaju one koji kose , a koji vodu nose. Nekima je to prihvatanje gradiva teže palo, pa čemo im „pomoći“. Neću o imenima namerno, prepoznaće se. Mogu da zaštitim igrača u određenom periodu, ali da se neki ponašaju kao da im pripada mesto, neće moći rekao je Džikić.

Šta to znači ?

- Pojačaćemo sastav. Možda ćemo neke dovesti, kao što svi pišu. Imamo 11 igrača, bez Majstorovića koji ne može ni da se zagreva, sa Tanaskovićem, Jovanovićem i Koprivicom. Čudo treba da se desi pa da Ratkovica ide u Ljubljanu, a Vanja i Frenk će duže odsustvovati - dodao je Džikić.

Posle reči hvale koje je trener Karpoš Sokolija Dragan Nikolić uputio na račun Partizana i stratega Aleksandra Džikića sa druge strane uzvraćeno je istom merom. Pozitivnim izjavama na račun makedonskog sastava, ali je onda Džikić imao i jasnu poruku pojedinim košarkašima Partizana zbog njihovog ophođenja prema crno-belom dresu.

"Bilo je teško, očekivali smo. Bilo bi teško i da smo kompletni, a kamoli u ovom sastsavu u kom smo bili. Karpoš je jedina ekipa u ligi sa tri centra koja igraju podjednako dobro spolja i unutra. Prave probleme sa tim otvaranjem spolja. Dali su nam večeras pet trojki. U jednom periodu smo to iskontrolisali. Najvažnije je da smo pobedili i da zasad nema povređenih", kaže Džikić.

Trener Parnog valjka imao je posebno kritički stav prema određenim igračima i njihovim očiglednim nezadovoljstvom zbog uloge u timu.

"Ne pada mi na pamet da spuštam kriterijume da bi se neki osećali dobro. To me ne zanima. Kad si u Partizanu ima da izađeš na parket i "jedeš živu decu". Bez obzira da li igraš minut, četiri, osam ili trideset i osam. Svaka ekipa ima one koji kose i koji vodu nose. I treba da se prihvati uloga. Nekima je to prihvatanje teže palo i to usvajanje gradiva, pa ćemo im pomoći. Neću da pričam o imenima. Odnosi se na ljude koji su večeras bili u sastavu. Ja mogu da zaštitim igrača u određenom periodu, ali da se neki ponašaju kao da im pripada mesto, neće moći. Ima da se brani mesto".

A onda je Džikić u dahu nastavio.

"Možda ćemo pojačati sastav onda, ionako svi pričaju da dovodimo neke igrače. Majstorović je bio tu, ali nije mogao da se zagreva. To je Partizan sad, ali to nema veze sa kojom energijom izlazi na parket".

Na kraju Džikić je poručio da će biti "potrebno pravo čudo kako bi Branislav Ratkovica bio spreman za gostovanje Olimpiji".

Kapiten crno-belih Novica Veličković zahvalio se navijačima, koji su na Božić došli da pomognu ekipi.

- Dobili smo iskusnu ekipu, koja ima igrače koji mogu da iskreiraju koš, dok smo mi bili desetkovani. Najbitnije da smo nastavili seriju, čestitao bih Karpošu, a zahvalio navijačima koji su u ovom broju došli na Božić da pomognu. Dobro se osećam, naučio sam da kalkulišem, trener ima razumevanja. Idemo za Belgiju - rekao je Veličković.

Izvor: blic.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar