Đoković: Jedan od mojih najuzbudljivijih mečeva!

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je sa Fernandom Verdaskom u polufinalu turnira u Dohi odigrao jedan od najuzbudljivijih mečeva u svojoj karijeri.

Tenis 06.01.2017 | 22:10
Đoković: Jedan od mojih najuzbudljivijih mečeva!
Drugi teniser sveta savladao je Španca posle preokreta, 4:6, 7:6, 6:3, pošto je prethodno spasao pet meč lopti.

„Ovo je definitino jedan od najuzbudljivijih mečeva u mojoj karijeri. Nisam mnogo puta spasao pet meč lopti u karijeri. Verdasko je trebalo to da završi“, rekao je Đoković.

On je istakao da su ovakvi dramatični mečevi uvek dobri za samopouzdanje.

„Potrebni su mi ovakvi mečevi, ovakva vrsta podizanja samopouzdanja, bez obzira šta dolazi posle toga. Izbacio je tri od pet meč lopti na svoj servis, u tri ili četiri navrata imao je priliku da forhendom osvoji poen, a u tome nije uspeo. Ne zbog toga što sam ja uradio nešto kako treba, već je jednostavno išlo u tom pravcu. Jedino što sam mogao da uradim je da se borim i dovedem sebe u poziciju da dobijem meč, a to sam i uradio.“

On će se u finalu boriti sa Endijem marijem koji je u dva seta savladao Tomaša Berdiha, 6:3, 6:4.

„Igrati u finalu prvog turnira u godini je definitivno sjajan podsticaj Upravo to je ono čemu sam se nadao. Verujem da mogu da igram na viskom nivou. Uvek sam sa Marijem imao velike bitke. Videćemo šta će se sada dogoditi“, rekao je Đoković.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar