Koji je Đokovićev neispunjeni san?!

Najbolji srpski teniser svih vremena dugoročno cilja jedini trofej koji mu nedostaje. Drugi reket sveta pričao i o najvećeim rivalima - Nadalu, Mareju i Federeru, kao i nacionalnom teniskom centru...

Tenis 08.01.2017 | 11:45
Koji je Đokovićev neispunjeni san?!
Novak Đoković sa uspehom igra u Dohi, na prvom turniru u 2017. godini. Drugi reket sveta osvojio je u karijeri sva četiri grend slema, postavio mnoge rekorde, ima 30 titula na masters turnirima, trofej u Dejvis kupu, dugo je bio na čelu ATP liste, ali i dalje ima motiva i neispunjeni san.

Šta je to što nedostaje Novaku Đokoviću u bogatoj karijeri?

"To je zlatna olimpijska medalja. Definitivno bih voleo da je osvojim u Tokiju 2020. godine", izjavio je Đoković u intervjuu za "Politiku".

Najbolji srpski teniser svih vremena tri puta je igrao na Olimpijskim igrama, a najbolji rezultat ostvario je 2008. godine u Pekingu, kada je osvojio bronzanu medalju.

"Olimpijske igre su izuzetno iskustvo, jedinstveno nadmetanje, pre svega delenje tih nekih pravih sportskih vrednosti u okviru najstarijeg takmičenja negovanog dugi niz godina. Do sada nisam imao priliku da se borim za zlato, ali sam osvojio medalju u Pekingu i imao sam tu čast da nosim zastavu Srbije. Sa Igara nosim najlepša sećanja. Želeo bih da osvojim najsjajniju medalju, ali sa druge strane to nije nešto što je iza ugla. Treba tri godine da prođu..."

Đoković je fokusiran na predstojeću sezonu. U 2017. očekuje se da će opet najžešće duele voditi sa Endijem Marejom, Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, koji su se vratili posle duge pauze. Ipak, srpski teniser poručuje da ne igraju samo oni.

"Rodžer i Rafa se vraćaju na teren posle pauza, a njih nikada ne smete da otpišete. Endi je fantastično odigrao prošlu sezonu, ali ja ne želim da usmerim fokus ka jednom teniseru, jer nikada ne znate šta će se dogoditi", poručuje srpski as.

Novak je opisao i svoj odnos sa članovima "velike četvorke".

"Moj odnos sa Nadalom je nešto specijalno. Odigrali smo mnogo velikih mečeva, naročito finala na grend slemovima. Pamti se naš svoboj na Australijan Openu 2012, finale je trajalo skoro šest sati."



"Poslednjih 15 meseci najčešće igram sa Marejom. Morao sam da pronađem način kako da ih pobeđujem, pogoto Federera i Nadala. Godinama pre toga sam bio u dilemi da li mogu da razbijem njihovu dominaciju. Svaki od ta tri igrača učinio me je boljim teniserom", objasnio je Đoković.

NACIONALNI TENISKI CENTAR

Novak Đoković poručuje da u Srbiji ima talenata, kao i da će lično uticati na to da se stvore bolje uslovi i da naša zemlja stvori nove šampione. "Olga Danilović se već ističe, ima izuzetno veliki potencijal. Talenata uvek ima, samo mnoge stvari moraju da se poklope. Savez sve bolje funkcioniše, kompleks Milan gale Muškatirović treba da postane nacionalni teniski centar. Savez ga već koristi, ide se u dobrom pravcu, i nadam se da ćemo tamo svi zajedno uspeti da uspostavimo dobar sistem. Lično ću se potruditi da to postignemo kako bi se ovaj uspeh očuvao na duže staze i rodio neki novi šampion", poručio je Novak Đoković.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar