Novak o namještanju: Talentovani šampion, ali...

Najbolji srpski teniser Novak Đoković razočaran je novim slučajem nameštanja u tenisu.

Tenis 06.01.2017 | 21:50
Novak o namještanju: Talentovani šampion, ali...
Talas nameštanja u tenisu ponovo je dostigao vrhunac u Australiji, posle novog slučaja na turnirima niže kategorije.

Pred prvi grend slem u 2017. godini, australijska policija saopštila je da jedan 18-godišnjak optužen da je namestio meč na turniru u Vitoriji prošlog oktobra i da će pred sudom pojaviti u martu.

Lokalni mediji otkrili su da je u pitanju Oliver Anderson, aktuelni juniorski šampion Australijan opena, koji je umešan u nečasne radnje na čelendžeru u Traralgonu.

“Veoma razočaravajuća vest, posebno kada se uzme u obzir činjenica da je veoma mlad i da je šampion juniorskog grend slema. Očigledno je da poseduje kvalitet i potencije, ne razumem zašto je to uradio. Svako pravi greške”, istakao je Đoković.

Prvi igrač planete Endi Mari sličnog je mišljenja i zalaže se za mnogo ozbiljnije sankcije.

“Razočaravajuće je za tenis kada se nešto tako sazna. Ipak, ako nekoga uhvate i osude ga, to je dobra stvar. Mnogo je gore za budućnost sporta da se ne dogodi ništa. Trebalo bi uvesti mnogo strože kazne za sve koji su umešani”, rekao je prvi teniser sveta Endi Mari.

Rafael Nadal srećan je zbog brze akcije nadležnih.

“Postanete umorni od ovakvih stvari, ali najvažnije je da nastavite da se borite. On je veoma mlad, to je veoma loše”, dodao je Španac.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar