Delimustafić predat organima FBiH

Nekadašnji ministar unutrašnjih poslova takozvane RBiH Alija Delimustafić, koji je uhapšen u Hrvatskoj po međunarodnoj potjernici, predat je danas organima Federacije BiH na graničnom prelazu Velika Kladuša.

Bosna i Hercegovina 05.01.2017 | 16:47
Delimustafić predat organima FBiH
Delimustafića, koga Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu tereti za više krivičnih djela, preuzela je Sudska policija Kantona Sarajevo oko 12.30 časova i u toku je njegovo prebacivanje za Sarajevo, prenosi "Dnevni avaz".

NJemu je, prema odluci Kantonalnog suda u Sarajevu, produžen pritvor za dva mjeseca. Očekuje se da u pritvorsku jedinicu Sarajevo stigne poslije 16.00 časova.

On je u Hrvatskoj uhapšen 21. decembra u Karlovcu u autobusu koji je putovao na relaciji Rijeka-Zagreb.

Delimustafić je uhapšen u novembru 2015. godine u Istočnom Sarajevu u akciji Tužilaštva Kantona Sarajevo kodnog naziva "Pravda". U okviru ovog predmeta on je označen kao vođa organizovane kriminalne grupe koja se bavila knjiženjem nekretnina davno umrlih lica.

Nakon prvog hapšenja u novembru proveo je mjesec u pritvoru zajedno s poslovnim partnerom Jusom Škrijeljom, te Lejlom Cerić i Suadom Hadžić, koji su međuvremenu pušteni na slobodu bez mjera zabrane.

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

He he

05.01.2017 15:58

Bice mu odredjen kucni pritvor.

ODGOVORITE
Name

X

05.01.2017 16:12

Tako to radi DRZAVA a ne k'o Vucic

ODGOVORITE