Sutra izručenje Delimustafića?

Bivši ministar unutrašnjih poslova takozvane Republike BiH Alija Delimustafić, kojeg Tužilaštvo Kantona Sarajevo tereti u vezi sa nekoliko krivičnih djela, trebalo bi da sutra, prema nezvaničnim informacijama, bude izručen BiH iz Hrvatske.

Bosna i Hercegovina 04.01.2017 | 20:35
Sutra izručenje Delimustafića?
Nakon što je Delimustafić pristao na pojednostavljeno izručenje BiH, vanraspravno vijeće Županijskog suda u Karlovcu dostavilo je dokumentaciju Ministarstvu pravosuđa Hrvatske koje je dalo pristanak za ekstradiciju lica za koju je potjernicu raspisao Kantonalni sud u Sarajevu, javljaju federalni mediji.

Delimustafić je uhapšen na osnovu međunarodne potjernice u autobusu kod Karlovca, na relaciji Rijeka-Zagreb.

Iz Kantonalnog suda u Sarajevu potvrdili su da je proces ekstradicije u toku, ali nisu mogli da kažu datum izručenja Delimustafića.

Za njim je raspisana potjernica nakon što ga Sudska policija nije pronašla na prijavljenoj adresi kada mu je Kantonalni sud odredio pritvor.

Sudska policija na prijavljenoj adresi nije pronašla ni Jusu Škrijelja, za kojim je takođe raspisana potjernica, dok su u pritvor vraćene osumnjičene Suada Hadžić i Lejla Cerić.

Oni su osumnjičeni za krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja, povreda zakona od strane sudije, pranje novca i prevara.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar