Sačuvajte lijep ten

Budući da je neophodno da se proizvodi za negu lica prilagode datim okolnostima, za zimsku negu odaberite kremu koja će pomoći epidermu da sačuva dovoljnu vlažnost i masnoću.

Moda i ljepota 04.01.2017 | 08:41
Sačuvajte lijep ten
Ako želite da sprečite štetno dejstvo niskih temperatura na ten, promenite dnevnu kremu, savetuju kozmetičari. Jer, po hladnom vremenu koži je potrebna dodatna zaštita zbog povećane osetljivosti, dehidratacije i isušivanja.

U takvim uslovima loj koji prirodno štiti kožu postaje manje fluidan i teže izbija na površinu zbog čega dolazi do promene tipa kože: suva postaje još suvlja, a masna se pretvara u normalnu.

Budući da je neophodno da se proizvodi za negu lica prilagode datim okolnostima, za zimsku negu odaberite kremu koja će pomoći epidermu da sačuva dovoljnu vlažnost i masnoću i da istovremeno ograniči širenje ili sužavanje krvnih sudova, pa za suvu kožu koristite hidratantnu - hranljivu kremu, a za masnu - običnu hidratantnu kremu. Osim toga, barem jednom nedeljno uradite piling kako biste uklonili površinski sloj izumrlih ćelija i pospešili ćelijsku regeneraciju. Posle dubinskog čišćenja i pilinga obavezno stavite hranljivu masku.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar