Čudo sa istoka: Potvrđeno da Borusija hoće prvu zvijezdu Krasnodara!

Opcija je i napadač PSŽ-a... Milioneri već doveli jednog centarfora, doduše na probu.

Fudbal 04.01.2017 | 19:00
Čudo sa istoka: Potvrđeno da Borusija hoće prvu zvijezdu Krasnodara!
Opet Borusija iz Dortmunda gleda ka istoku. Kao što joj se posrećilo sa Robertom Levandovskim, Lukasom Piščekom, Kubom Blažčikovskim (svi Poljaci) i Henrikom Mhitarijanom (Jermen) tako na Vestfalenu žele da naprave posao i sa jednim Rusom čije su igre minule jeseni snažno odjeknule.

Reč je Fjodoru Smolovu, 26-godišnjem napadaču Krasnodara, koji je u dosadašnjem toku sezone spakovao 15 golova na 18 utakmica i, posledično tome, privukao pažnju nemačkog velikana, koji planira da ga angažuje u aktuelnom prelaznom roku.

Zasad nema informacija koliko Krasnodar traži za ime obeštećenja, ali izjava menadžeraKačenka upućuje da se nešto „kuva“:

„Borusija pažljivo prati sutuaciju oko Smolova“

Na eventualni angažman Fjoroda Smolova, inače prvog strelca ruske Premijer lige, u Dortmundu gledaju kao na dugoročnu investiciju. Najpre zbog toga što su svesni da neće još dugo moći da odbijaju ponude za prvu pušku Pjera Emerika Obamejana, kao i zbog imidža kluba koji je u poslednjih deset godina uspeo da za male pare dovede, preradi i onda za velike proda igrača.

Možda na sličan način Milioneri budu poslovali i sa Pari Sen Žermenom. Lekip u izdanju od utorka piše da Borusija i ta keako želi da iskoristi činjenicu da Žen Kevin Ogustan (19) nije u prvom planu trenera Unaja Emerija (deset mečeva, samo jedan gol ove sezone) i da dovede talentovanog špica.

Bild, pak, smatra da ovaj transfer ima tek 35 odsto šansi da bude realizovan.

Borusija je već dovela jednog napadača ove zime. Doduše, na probu. U pitanju jeGiljermo Mej (18), iz urugvajskog Kluba Nasional, koji će za početak trenirati sa U23 ekipom.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar