F1: Botas u Mercedesu – Verlajn u Zauberu?

Paskal Verlajn je po nekim navodima već ugovorio aranžman sa Zauberom, dok je Botas prazničnim boravkom u Mercedesovoj fabrici pokazao da je Volf našao zamenu za Rozberga.

Ostali sportovi 08.01.2017 | 20:15
F1: Botas u Mercedesu – Verlajn u Zauberu?
U F1 dva i dva su četiri. Zauber je po nekim navodima postigao dogovor sa Paskalom Verlajnom za narednu sezonu. Taj podatak ostavlja širom otvorena vrata Mercedesa zaValterija Botasa koji je u prazničnoj euforiji obilazio pogone nemačkog F1 giganta.

Ovakav rasplet se i očekivao. Već skoro mesec dana se nagađalo ko bi zapravo mogao da zameni aktuelnog šampiona sveta u Mercedes AMG Petronasu. Pošto od prvobitnog pika Toto Volfa na Fernanda Alonsa, ali i nelogične kombinacije sa Sebastijanom Fetelom nema ništa, Botas se nameće jedino kao logično rešenje. Jednostavnim rečnikom, Mercedes snabdeva Vilijams motorima, pa je trgovačka nagodba Kler Vilijamsi Toto Volfa stvar koja u transferaškoj buri prosto visi o koncu.

Da mi sada ne komplikujemo recimo još da su čelnici Mercedesa izjavili kako Paskal Verlajn nema dovoljno iskustva da bi se našao u takmičarskom pogonu zajedno s Luisom Hamiltonom. Upućeni F1 analitičari zbog toga tvrde da je za Nemce najbolja opcija kaljenje Verlajna u Zauberu!

Da se vratimo na prostu računicu! Pošto će Filipe Masa „odložiti penziju“ zarad ostanka u Vilijamsu koji ima i novajliju Lensa Strola, Valteriju Botasu su svi putevi otvoreni.Zbog toga je i obilazio Mercedesovu fabriku, jer valja uoči mogućeg transfera i upoznati s novom kućom...

Ipak, spomenimo i da je Žan Alezi, nekadašnji vozač Ferarija za Gazeta delo sport izjavio kako Masa pravi loš potez u nameri da zarad viših ciljeva odloži penziju.

"Iskreno, to je za mene pogrešna odluka. Masa je već prelomio i okrenuo stranicu svoje karijere. Šta će biti ako otkrije da novi Vilijams nije uopšte brz. Sve je moguće", rekao je Alezi za Gazeta delo sport. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar