LŠ - Džikić pred Solnok: Treniramo nekompletni...

Trener Partizana Aleksandar Džikić ima problema sa zdravstvenom situacijom u timu, uoči nastavka sezone u FIBA Ligi šampiona.

Košarka 04.01.2017 | 10:15
LŠ - Džikić pred Solnok: Treniramo nekompletni...
Crno-beli 2017. godinu otvaraju u sredu protiv mađarskog Solnoka, u 11. kolu takmičenja.

Dok je Partizan na deobi treće pozicije u Grupi E sa skorom 6-4 sa AEK-om, na dve pobede iza lidera Bešiktaša, Solnok je poslednji sa svega jednim trijumfom u deset utakmica.

U prvom međusobnom okršaju dva tima Partizan je slavio u Mađarskoj 70:55, početkom novembra.

"Solnok je značajno promenio sastav u odnosu na našu prvu utakmicu. Dovedeni su iskusni Andrić i Pavličević, i to će sigurno doneti novi kvalitet njihovoj igri u napadu, pre svega u šutu spolja i unutrašnjoj igri, a to će rasteretiti njihovog prvog strelca Vojvodu. Takođe, igraju dosta agresivnije u fazi odbrane, sa puno kontaktna i pomaganja. Kada se sve to podvuče, nema mesta nikakvom opuštanju ili unapred upisanim bodovima, jer ako ne uđemo maksimalno spremni za borbu, ništa dobro iz toga ne može da se dobije. Na sve to, zdravstvena situacija je potpuno nezahvalna, treniramo nekompletni, a to nam je već više puta poremetilo rad i način pripreme za utakmicu", istakao je Džikić.

Košarkaši Partizana u decembru su imali stoprocentan učinak u oba takmičenja koja trenutno igraju. Dobili su svih pet mečeva u ABA ligi i sva tri u FIBA Ligi šampiona.

Lepu priliku da nastave seriju imaće u sredu od 20 časova, kada u dvorani "Aleksandar Nikolić" dočekuju Solnok.

Crno-beli imaju skor 6-4 i sigurnim korakom gaze ka "nokaut" fazi Lige šampiona, dok je najbolji mađarski klub zabeležio samo jednu pobedu - nad Sasarijem, još u drugom kolu - i doživeo devet poraza, od toga osam zaredom.

Po situaciji na tabeli, a i po prikazanom u prvom meču u Mađarskoj (55:70), ne bi trebalo da bude težak posao za izabranike Aleksandra Džikića, ali...

"Solnok je značajno promenio sastav u odnosu na našu prvu utakmicu", kaže trener Partizana.

Nikola Pavličević, prošle sezone bek Sutjeske i Olimpije, u Solnoku je već mesec dana, a uoči Nove godine doveden je iskusni hrvatski centar Lukša Andrić. On je počeo sezonu u španskoj Manresi.

"Oni će sigurno doneti novi kvalitet igri Solnoka u napadu, pre svega u šutu spolja i u unutrašnjoj igri, a ujedno će rasteretiti njihovog prvog strelca Vojvodu. Sada igraju i dosta agresivnije u fazi odbrane, sa puno kontakta i pomaganja", dodao je Džikić.

Trener Stojan Ivković krajem decembra je nudio ostavku, koju je uprava kluba odbila i obećala da će dodatno ojačati igrački kadar. Verovatno i zbog toga treba očekivati maksimalno borben nastup gostiju u sredu.

"Nema mesta nikakvom opuštanju ili 'unapred upisanim bodovima', jer ako ne uđemo maksimalno spremni za borbu - ništa dobro ne može da se desi".

Crno-beli već duže vreme kubure sa povredama i bolestima prvotimaca, pa su čak i tokom pomenute trijumfalne serije bile retke utakmice u kojima su nastupili kompletni.

Ne računajući centra Đorđa Majstorovića, koji je van stroja puna dva meseca, uvek je neko bio pod virusom ili lakše povređen. Džikić kaže da je tako i sada.

"Zdravstvena situacija je potpuno nezahvalna. Treniramo nekompletni, a to nam je već više puta poremetilo rad i način pripreme za utakmicu".

Iako trener Partizana nije ulazio u detalje, najveći problem verovatno je na poziciji plejmejkera, gde je prva izmena Vila Hečera, Branislav Ratkovica, protiv Cibone u petak igrao samo pet minuta, a onda izašao i nije se vraćao na parket.

Ulaznice za duel Partizana i Solnoka, po ceni od 300 i 500 dinara, prodavaće se od 17 časova na blagajni dvorane.

PAROVI 11. KOLA:

sreda

Partizan - Solnok 20.00
Ludvigsburg - Šarlroa 20.00
Sasari - AEK 20.30

TABELA: Bešiktaš 8-2, Ludvigsburg 7-3, AEK 6-4, Partizan 6-4, Sasari 4-6, Stelmet 4-6, Šarlroa 4-6, Solnok 1-9.

Duel Partizana i Solnoka na programu je u sredu od 20 časova u hali "Aleksandar Nikolić".

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar