Gvardiola: Bliži se kraj moje karijere!

Menadžer Mančester Sitija, Đozep Gvardiola neočekivano je izjavio da razmišlja o kraju trenerske karijere. Gvardioli ne prija Engleska! Da li su kratki i jednostavni odgovori bili vid protesta zbog čestih isključenja igrača Mančester sitija? Španski trener najavio je i kraj karijere...

Fudbal 03.01.2017 | 13:30
Gvardiola: Bliži se kraj moje karijere!
Španac je to izjavio nakon pobede nad Barnlijem 2:1, u 20. kolu engleske Premijer lige.

Gvardiola je letos postao menadžer Sitija, a prethodno je bio trener minhenskog Bajerna i Barselone, s kojom je osvojio sve što se može osvojiti, uključujući dva puta Ligu šampiona.

"Biću u Mančester Sitiju u naredne tri sezone, možda i duže, ali se bližim kraju svoje trenerske karijere, u to sam siguran. Neću biti na klupi sa 60 ili 65 godina. Osećam da sam već započeo svoj proces opraštanja", rekao je Gvardiola.

Čudno se Pep Gvardiola ponašao nakon pobede Mančester sitija nad Barnlijem (2:1) u ponedeljak popodne.

U individualnim intervjuima za nosioce TV i radio prava odgovarao je na pitanja manje-više sa "da" ili "ne", uz primetnu dozu sarkazma i odbijanje da u malo više reči objasni šta misli o određenim stvarima.

Na pitanje šta misli o isključenju Fernandinja, trećem ove sezone, odgovorio je "Vi ste reporter, vi ste videli, pa vi objasnite".

Na odgovor reportera da to nije njegov posao, Gvardiola je rekao: "Nije ni moj. Pitajte sudiju".

Kada je postalo jasno da Katalonac "odbija da sarađuje", postavljeno mu je pitanje zbog čega nije srećan posle pobede.

"Srećniji sam nego što mislite. Srećna vam nova godina!"

Reporter "Skaj sportsa" kasnije je na toj televiziji sabrao utiske o razgovoru sa Gvardiolom i naglasio da mu je ovaj posle rekao da ne postoji nikakav lični problem, što je potvrdio dajući slične odgovore i u drugim intervjuima "1 na 1".

Siti je protiv Barnlija više od 60 minuta igrao sa desetoricom i uspeo da povede sa 2:0. Gosti su smanjili na 2:1, ali je to bio samo počasni pogodak.

Ipak, menadžer "građana" je bio nezadovoljan.

"Kontakt sa golmanom u petercu. Svuda u svetu je to faul nad Klaudiom Bravom. Video sam to i na početku sezone, u meču Everton - Midlsbro, takođe je priznat gol. Moram da shvatim da se u Engleskoj igra po posebnim pravilima i da se adaptiram", rekao je kasnije na pres konferenciji.

Igrači Sitija ove sezone su dobili sedam crvenih kartona, što je za Gvardiolu takođe enigma.

"Podsećam vas da su moji timovi uvek pokušavali da igraju fudbal. Druge stvari ne mogu da kontrolišem".

Kao da nije dao dovoljno materijala da se priča i piše o njemu, nekadašnji strateg Barselone i Bajerna nagovestio je - povlačenje iz trenerskog posla. Doduše, to se neće desiti sutra, ili na kraju ove sezone, ali hoće relativno brzo za čoveka koji ima tek 45 godina.

"Biću u Mančester sitiju naredne tri sezone, možda i više. Ali moja trenerska karijera se bliži kraju, siguran sam u to. Sigurno neću sedeti na klupi sa 60 ili 65 godina. Proces mog oproštaja je već počeo".

Mančester siti je u 20. kolo Premijer lige ušao sa 10 bodova manje od vodećeg Čelsija. Sada razlika iznosi sedam bodova, ali "plavcima" u sredu uveče predstoji gostovanje Totenhemu.

"Juče nismo bili, zašto bismo bili sada", odgovorio je Gvardiola na pitanje da li je njegov tim kandidat za titulu.

Gvardiola ima 45 godina, a bivši fudbaler Barselone, Breše i Rome je trener od 2008. godine.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar