Ana: Fizički izgled me je opterećivao!

Nekada prva igračica sveta Ana Ivanović rekla je da je fizički i psihički iscrpljena od čestih povreda u prethodnim sezonama i da je zato završila karijeru.

Tenis 02.01.2017 | 10:45
Ana: Fizički izgled me je opterećivao!
"Poslednjih nekoliko godina svele su se na borbu sa povredama. Uvek je bila borba da se povratim i toliko posla na terenu, van terena, a nekad se desi i da nisam u najboljoj formi", kazala je Ivanovićeva za Tajms, a preneo je Frans pres.

Ivanovićeva je u sredu saopštila da je završila profesionalnu karijeru pošto je posle povreda zaključila da više ne može da igra na najvišem niovu.

"Poslednji test za mene je bio IPTL turnir u decembru... U glavi i telu se nisam osećala da mogu da istrajem, morala sam da guram. Nikad nije lako da se odaljite od nečega što volite, ali sam želela da tenis ostane moj ljubav, a ne nešto što moram da radim ili da ga na kraju zamrzim zbog povreda", rekla je 29-godišnja Ivanovićeva.

Ona je u karijeri osvojila 15 titula, među kojima je i Gren Slem trofej na Rolan Garosu 2008. godine.

"Čak i kad pogledam unazad i pomislim da sam mogla više da uradim, mislim da se sve dešava sa razlogom", rekla je ona.

Ivanovićeva je tokom karijere igrala i finale Otvorenog prvenstva Australije, polufinale Vimbldona, kao i finale FED kupa sa selekcijom Srbije 2012. godine.

Ona je takođe priznala da je medijska pažnja zbog fizičkog izgleda nekada znala da joj bude opterećenje.

"U početku sam bila polaskana, ali je znalo da mi smeta, jer sam bila prilično mlada", rekla je ona.

Ivanovićeva se ove godine u Veneciji udala za nemačkog fudbalera Bastijana Švajnštajgera.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar