Terzić: Stranci su pogodak, dvojica se nisu snašla!

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je da je finansijskih problema bilo, da će ih biti, ali da će svakim danom biti sve bolje.

Fudbal 30.12.2016 | 13:30
Terzić: Stranci su pogodak, dvojica se nisu snašla!
"Zvezda će biti bolja nego što je bila juče. Zvezda mora da prodaje igrače i treba da budemo ponosni što smo osposobili klub da na tržištu može da ostvaruje ogromne prihode. Biće odlazaka i dolazaka. Trudićemo se da se klub stabilizuje. Imamo vremena i oformljen tim", rekao je Terzić.

Zvezda je polusezonu završila na prvom mestu Super lige sa šest bodova više od "večitog" rivala Partizana. Klub će prolećni deo sezone početi sa izmenjenim sastavom, ali ipak trenerom Miodragom Božovićem na klupi, koji je odlučio da ostane.

"Razumemo trenera, nije lako raditi u Zvezdi, veliki je, svakodnevni stres, strahovit pritisak. Godinu i po dana na klupi Zvezde je uspeo samo Slavoljub Muslin. Drago nam je što je Božović raščistio. Razumemo ga, prevelika su očekivanja. Kada ode, a nadam se ne pre juna 2018. nadam se da će otići kao čovek koji je uradio mnogo stvari za stabilizaciju kluba. Božović je deo Zvezde, on voli Zvezdu. Možda je previše emotivan. Nije ovde zbog para", istakao je Terzić.

Prema njegovoj oceni, Zvezdi je potrebno vreme "za Evropu", iako je postojeće rukovodstvo uradilo mnogo kvalitetnog posla.

Terzić se izvinio zbog poraza od Sasuola u kvalifikacijama za Ligu Evropa i što je ekipa igrala "onakvu utakmicu", uz reči da mu je žao što se to desilo, ali da je nesporno da je italijanski klub kvalitetniji. On je istakao da "nema problema" kada je reč o licenci za igranje u evropskim takmičenjima.

Generalni direktor je najavio pojačanja, ali i ostanak ključnih igrača, pre svih Mičela Donalda, Gelora Kange, Damjana Le Taleka i Džona Ruisa. Terzić je naveo da je Zvezdi "skučen prostor" za dovodjenje igrača zbog finansijskih sredstava.

"Možemo da dovedemo igrača iz naše lige, kakva je takva je, pratimo ih sve. Druga struktura su povratnici sa srpskim pasošem, kao što smo pogodili sa Aleksandrom Kataijem i treća su stranci bez obeštećenja", dodao je direktor crveno-belih.

Terzić je rekao da se radi na dovođenju "jednog ili dva stranca", ali da klub neće da žuri. On je dodao da je šest stranaca bilo "pogodak", dok se dvojica nisu snašla.

Kako je rekao, na rukovodstvu je da se trudi da prodajom igrača ekipa ne slabi u sportskom smislu ida treba da "sledi put Ajaksa", koji već 25 godina živi od svoje akademije i ozbiljan je klub.

Kada je reč o odlascima, klub će napustiti Tomas Fibel i Pablo Mouče. Kako je rekao Terzić, "oni se nisu snašli, ali nisu tek tako dovedeni klub.

Zvezda će sa Fibelom raskinuti ugovor, a on je oprostio deo dugovanja, dok će Mouče biti vraćen u klub iz koga je došao na pozajmicu.

"Fibel i Mouče nisu opravdali velika očekivanja, ali niko nije pitao zašto se oni dovode. Niko od Moučea sa većim renomeom nije došao u Zvezdu. Slažem se da se nije snašao, ali niko ne može da kaže da je pogrešan potez njegovo dovođenje. Fibel je u deset godina odigrao 300 utakmica za klubove, imao je za sebe nešto što ga je kvalifikovalo", rekao je Terzić.

Terzić je naveo da Mihailo Ristić može da ide u slučaju dobre ponude, dok će Ugo Vijeira sigurno napustiti klub i blizu je prelaska u Japan. On je zahvalio portugalskom napadaču na svemu što je uradio.

"Žao mi je što se to desilo, ali je on isključivi krivac. Svojim odnosom prema treningu, svlačionici i saigračima je zaradio ovakav status. Ne prihvata da mora da radi kao profesionalac ono što se očekuje", rekao je Terzić.

Terzić je istakao da se zalaže za promenu formata takmičenja u Superligi, kao i za smanjenje broja klubova.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar