Zvezda i devet nepobjedivih...!

Crveno-beli nalaze se u probranom društvu ekipa koje ove sezone nisu doživele poraz u "domaćim šampionatima"...

Košarka 30.12.2016 | 10:15
Zvezda i devet nepobjedivih...!
Superliga Srbije još nije počela, pa zato uspehe Crvene zvezde van Evrolige možemo da merimo u (dosta jačem regionalnom takmičenju od srpske lige) - ABA ligi. Tim Dejana Radonjića posle 15 utakmica ima isto toliko pobeda (zajedno sa krajem prošle sezone 25 u nizu), pa je zanimljivo videti koje su to ekipe koje van evropskih takmičenja ove sezone nemaju nijedan poraz.

Ne, nisu to CSKA, Fenerbahče, Real Madrid niti Barselona. Oni su svi zabeležili barem jedan poraz u VTB ligi, šampionatu Turske odnosno ACB ligi. Takođe, po barem jedan poraz imaju i ozbiljni kandidati za ovu listu poput Olimpije Milano u Italiji, odnosno Makabi Tel Aviva u Izraelu.

Listajući tabele evropskih zemalja pronašli smo mnogo primera gde lideri imaju samo jedan poraz, ali je samo 10 njih nepobedivih.

Pored Crvene zvezde, na spisku su još: Grodno, Borisfen, Dinamo Tbilisi, Ulm, Olimpijakos, Astana, VEF Riga, Torun i Tempelog.

Već po samim imenima jasno je da to mahom nisu vrhusnki timovi, a iz toga proizilazi da se ne radi o onim najkvalitetnijim takmičenjima - naravno izuzimajući Olimpijakos i Ulm.

Grodno i Borisfen su klubovi iz Belorusije koji imaju skor 14-0, a zanimljivo ova dva tima će se susresti 13. januara 2017. godine i tu će jedan od njih morati da bude poražen.

Tbilisi vlada u Gruziji sa 13-0, a prati ga Kutaisi sa skorom 10-2. Ozbiljno dobre rezultate beležili su Olimpijakos i Ulm u veoma snažnim domaćim prvenstvima (crveno-beli iz Pireja imaju i Evroligu na spisku obaveza).

Tu su i Astana i Riga koji dominiraju u svojim šampionatima gde nemaju previše jaku konkurenciju, a Torun vodi kolo u Poljskoj i to ispred Zjelone Gore i Turova. Ako ste se pitali da li se u Irskoj igra košarka - igra se. A strah u kosti protivnicima uteruje klub po imenu Templog koji ima skor od 11-0.

U odnosu na većinu ovih liga ABA je svakako mnogo kvalitetnija pa je zato i Zvedin skor prilično veliko dostignuće. Crveno-beli su sa ovih 15 pobeda došli na pet trijumfa daleko od rekorda koji sama drži, a o čemu smo već pisali početkom meseca.

Zvezda će imati priliku da nastavi ovaj niz 2017. godine jer je kada je ABA liga u pitanju za ovu godinu odradila svoje. Sledeći protivnici su:  Zadar 2. januara (kod kuće), Mega Leks  9. januara (na strani), Krka 15. januara (kod kuće), Igokea 21 (u gostima), Mornar 30. januara (kod kuće) i potom sledi gostovanje Partizanu (termin treba da se odredi).

Lista “nepobedivih”:

ABA LIGA

Crvena zvezda 15-0

BELORUSIJA

Grodno 14-0

Borisfen 14-0

GRUZIJA

Dinamo Tbilisi 13-0

NEMAČKA

Ulm 15-0

GRČKA

Olimpijakos 12-0

KAZAHSTAN

Astana 8-0

LETONIJA

VEF Riga 9-0

POLJSKA

Torun 12-0

IRSKA

Templog 11-0

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar