Katai: Zašto ne igram?! Možda trener ne voli Srbe!

Odlično sam počeo sezonu, namestio sam gol, ali ne znam zbog čega ne dobijam više šanse. Ne igraju ni Krstičić ni Pantić. Možda trener ne voli Srbe - u šali kaže Aleksandar Katai.

Fudbal 27.12.2016 | 19:30
Katai: Zašto ne igram?! Možda trener ne voli Srbe!
U Alaves je došao u avgustu kao najbolji igrač Crvene zvezde i Superlige. Međutim, do sada nije uspeo da pokaže kvalitet koji nesumnjivo ima. Jedan od razloga za to je i što sve češće utakmice svog kluba gleda sa tribina.

- Stvarno ne znam šta je problem i zbog čega ne igram. Treniram maksimalno, nemam nikakav problem sa trenerom, ali nikako da dobijem šansu. On dosta voli da menja igrače, pa sam stoga na jednoj utakmici na terenu, pa dva meča sedim na klupi i onda me prebaci na tribine. U istoj situaciji su i Krstičić i Pantić - rekao je za „Blic” Aleksandar Katai.

Bivši napadač crveno-belih je u Primeri zabeležio osam nastupa i ima tri asistencije.

- Sezona je odlično počela, odmah na startu sam asistirao, ali sam posle toga sve manje dobijao prilika da igram. Šansu sam dobijao u Kupu, namestio sam dva gola, no po pitanju moje minutaže se ništa nije promenilo. U četvrtak sam igrao protiv Himnastika, pa ćemo videti da li će to uticati na moju minutažu. Još uvek se prilagođavam na špansku ligu, pošto mi je ovo prvi put da igram na Pirinejima.

Uprkos tome što ne igra, Katai je strpljiv.

- Želim da se nametnem i da pokažem da mogu da igram u jednoj od najjačih liga na svetu. Slično mi je bilo i u Zvezdi, prve sezone mi ništa nije polazilo za rukom, dok sam proradio tek u narednoj. Pregurao sam tada sve probleme, priželjkujem da će tako biti i ovoga puta. Ne razmišljam o odlasku iz Alavesa, ali ako do njega dođe, želeo bih da engleska liga bude naredna u kojoj ću igrati - jasan je Katai.

Krilni napadač se osvrnuo i na činjenicu da ni Luis Ibanjez i Marko Grujić, najbolji igrači Zvezde prošle sezone, nisu standardni u Trabzonu i Liverpulu, njihovim novim klubovima.

- I oni se, kao i ja, još uvek prilagođavaju na drugu sredinu. Turska liga, kao i Primera ili Premijer liga na mnogo su višem nivou od Superlige. Treba da prođe taj period adaptacije. Iluzorno je i porediti fudbal u Španiji i Srbiji. Ovde se igra mnogo brže, čvršće. Verujem da ćemo sva trojica u nastavku sezone dobiti mnogo veću šansu.

„Zvezda očekivano jesenji prvak”

Fudbaleri Crvene zvezde su drugu sezonu zaredom osvojili titulu jesenjeg prvaka. Iako ne igra više na stadionu „Rajko Mitić”, Katai prati mečeve crveno-belih.

- Pratim rezultate Zvezde i očekivano je osvojena titula jesenjeg prvaka. Ostalo je dosta igrača, a dovedeni su i kvalitetni fudbaleri. Jedina mrlja je poraz u večitom derbiju, ali ta utakmica ne rešava pitanje šampiona, već manji mečevi - jasan je Katai.

KATAI U ALAVESU

Mečeva 8

Golova -

Asistencija 3

Minuta 442

„Hvala Muslinu što veruje u mene”

Uprkos tome što ne igra u klubu, selektor Srbije Slavoljub Muslin ima poverenja u Kataija, pa mu na svakom meču daje priliku da zaigra.

- Mnogo mi znači što selektor veruje u mene i zahvalan sam mu na tome. Igram u reprezentaciji uprkos tome što nisam standardan u klubu. Verujem da će se i to promeniti kako bi užitak bio potpun.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar