Terzićevo obećanje od 15.000.000 prolazi sa Ristićem: Da li je moglo bolje?

Mladi reprezentativac će biti poslednji iz kvinteta velikih talenata čiju prodaju je najavio Zvezdin direktor u leto 2014. godine!

Fudbal 26.12.2016 | 23:30
Terzićevo obećanje od 15.000.000 prolazi sa Ristićem: Da li je moglo bolje?
Još da Crvena zvezda proda Mihaila Ristića i biće to kraj projekta najavljenog 2014. godina. Prethodnih desetak godina smo se naslušali priča sa Marakane o raznim projektima, planovima i obećanjima, ali retko šta se od njih ostvarilo. Uglavnom su bili fatalni za klub.

Ovaj iz 2014. godine najavljen od Zvezdana Terzića će narednih dana biti okončan i kada se podvuče crta, može se reći da je bio uspešan. Generalni direktor Crvene zvezde je pre dve i po godine najavio fokus na petoricu tada talentovanih omladinaca od kojih će Zvezda na prodaji inkasirati makar 15.000.000 evra. Kada narednih dana ode MihailoRistić, ta suma će biti prebačena.

Još se ne zna kojim putem će krenuti Ristić. Ima ponudu Makabija koji Zvezdi nudi 2.200.000 evra. Odmah. A tu je i Espanjol, koji nudi 100.000 evra više od Makabija. Ali na rate. Naravno, s obzirom na Zvezdinu finansijsku situaciju, njoj više odgovara ponuda Izraelaca. Igraču je sa druge strane primamljivija ponuda iz Primere i ubrzo bi sve trebalo da bude poznato.

Sa Ristićevom prodajom u bilo koji od ovih klubova, Zvezda će od prodaje petorice talenata inkasirati 15.200.000 evra. Ili 15.300.000 ako mladi reprezentativac izabere Espanjol. Prvo je prodat Luka Jović. Zvezda ga je prodavala “u delovima” kiparskom Apolonu, fantomskom klubu Pinija Zahavija. Poznato je da Apolon služi kao “klub-most” umesto menadžerskih agencija i fondova i da Zahavi preko njega preprodaje igrače, pa mu je Zvezda prodala Jovića za 2.000.000 evra, a on ga je preprodao Benfiki za 7.000.000 evra što znači da je zaradio čistih 5.000.000 i da je Zvezda mogla i bolje da prođe.

Potom je prodat Predrag Rajković u Makabi za 3.000.000 evra. Prošle zime je od transfera Marka Grujića u Liverpul inkasirano 6.000.000 evra, a u isto vreme je VukašinJovanović prešao u Zenit za 2.000.000 evropskih novčanica.

Terzić je ispunio obećanje da će Zvezda inkasirati 15.000.000 evra iako je na putu od ostvarenja tog cilja bilo spornih situacija i raskršća na kojima je moglo da se skrene i nekim drugim putem. Možda bolji, možda gorim.

“Kada smo u leto 2014. godine lansirali projekat Zvezdine dece, mnogi naučnici koji vole da pametuju sa strane i koji nikad ništa u sportskoposlovnom svetu nisu uradili su nam se podsmevali. Taj projekat je Crvenu zvezdu izveo iz opasnosti bankrota i doveo na pravi put. Ponosan sam na to kao što sam i ponosan na projekat pred nama”, rekao je Terzić zaInformer.

I najavio da Zvezda počinje novi projekat promocije jedne talentnovane generacije na kojoj bi klubu u budućnosti trebalo da aradi.

“Okupili smo Račića, Veljka Nikolića, Vučićevića, braću Ilić, Gavrića kao i ponikle u našoj školi Adžića, Terzića, Romanića…”, kaže Terzić.

Zvezda je zahvaljujući prodaji petorice talenata uspela da preživi prethodne dve godine i da čak konsoliduje finansijsku situaciju koja je sada bolja nego tada. Na sportskom planu se nije odmaklo. Tokom tog dvogodišnjeg perioda, osvojena je jedna šampionska titula, nijedan trofej nacionalnog kupa, dok je u evropskim kvalifikacijama ostvaren učinak od dve pobede, dva remija i četiri poraza bez plasmana u grupnu fazu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar