IFFHS: Mažić 21., Mark Klatenburg najbolji sudija svijeta!

Milorad Mažić zauzeo je 21. mesto na listi najboljih sudija u 2016. godini, u izboru Instituta za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS).

Fudbal 27.12.2016 | 11:00
IFFHS: Mažić 21., Mark Klatenburg najbolji sudija svijeta!
Mažić je zauzeo poslednje mesto sa samo jednim osvojenim bodom koje je delila stručna komisija, koliko ima još Ruji Sato iz Japana.

Najbolji srpski sudija je sa svojom ekipom ove sezone sudio važne mečeve u Ligi šampiona i Ligi Evrope, učestvovao je na Evropskom prvenstvu u Francusoj i bio u užem izboru za samu završnicu, a kao nadoknadu dobio je arbitražu u Superkupu Evrope.

IFFHS je za najboljeg sudiju u godini na izmaku proglasio Majka Klatenburga iz Engleske, koji je delio pravdu na dva najveća meča ove sezone – finala Evropskog prvenstva i Lige šampiona.

Klatenburg je dobio 141 bod, više nego duplo više od prvog pratioca Nikole Ricolija iz Italije (65 bodova), dok je treću poziciju zauzeo Viktor Kasai sa deset bodova manje.

Top10 sudija za 2016. godinu kompletiraju Jonas Erikson (Švedska), Džunejt Čakir (Turska), Bjern Kujpers (Holandija), Feliks Brih (Nemačka), Martin Etkinson (Engleska), Damir Skomina (Slovenija) i Nestor Pitana (Argentina).

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar