Čovjek zvani medalja - Slobodan Nikić: Nisam vjerovao da ćemo biti ovoliko dominantni!

“Da mi je neko pričao da ćemo biti ovako jaki i kompaktni kao jedan, ne bih mu verovao. Imamo sistem i to je razlog osvajanja medalja” - istakao je posle oproštajne utakmice legendarni vaterpolista Slobodan Nikić.

Ostali sportovi 26.12.2016 | 22:45
Čovjek zvani medalja - Slobodan Nikić: Nisam vjerovao da ćemo biti ovoliko dominantni!
Prebogatu reprezetativnu karijeru revijalnom utakmicom protiv „tima sveta“ na Tašmajdanu. Najtrofejniji vaterpolista sveta zabeležio je 355 nastupa za nacionalni tim i ovojio 29 trofeja, a kao i uvek, u prvi plan ističe timski duh i zajedništvo koje je preovladalo da naša zemlja bude svetska sila broj jedan u ovom vodenom sportu.

- Jedinstven osećaj! Da mi je neko pričao pre nekoliko godina da ćemo na poslednjih devet turnira uzeti isto toliko zlata, da ćemo biti toliko dominantni i kompaktni kao jedan, ne bih mu verovao. Ova utakmica je prelep dan za vaterpolo, ne samo zbog Žileta i mene, nego generalno, jer ovaj sport zaslužuje da bude u žiži. Uvek smo najviše pokazivali u bazenu, pogotovo zadnje tri godine i zaista sam pod utiskom. Hvala svima - kaže Slobodan Nikić za “Blic”.

On i Živko Gocić su se oprostili od reprezentacije, ali nastaviće da igraju u klubovima, OSC-u odnosno Solnoku.

- Srbija ne mora da brine. Imamo mlade i talentovane igrače koji su dobri i to nije problem. Kod nas je postavljen sistem i to je razlog za osvajanja tolikog broja medalja. Budućnost srpskog vaterpola je blistava - rekao je on.

Nikić ističe da je kruna njegove karijere osvojena zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Riju.

- Ta medalja ima posebnu draž jer je osvojena prvi put posle 1988. godine. Imali smo pritisak, ali napravili smo veliki uspeh i zaključili ceo ciklus. Najdraži su mi i golovi iz finala. Tu je nekako došao do izražaja ceo tim, izdvojio bih Mandića i Filipovića koji su taj meč odigrali perfektno i oni postižu golove kao niko na svetu. Što se mene lično tiče, bilo je dosta važnih i manje važnih utakmica i golova, gledam samo rezultat i koja je medalja osvojena. Kod nas vlada pravi, ali pravi timski duh bez foliranja. Ni jednog sekunda se ne oseti da neko hoće pojedinačno da se istakne - dodao je bivši sidraš reprezentacije Srbije.

Karijera poput Nikićeve, sa pregršt osvojenijh odličja, san je svakog sportiste.

- Ne znam da može bolje od ovog. Posebno sa ovakvim oproštajem i zlatom u Riju. Ne osećam pritisak - ponosan sam - zaključio je Slobodan Nikić.

U 2017. da zažive klubovi

Nikić je karijeru počeo u Partizanu. Igrao je još i za Niš, Jadran, Olimpijakos, Pro Reko, Galatasaraj, a sada je član OSC-a iz Budimpešte.

- Želim da nastavimo sa uspesima reprezentacije i da klupski sport ponovo zaživi. Znamo da je teško ekonomsko stanje u zemlji, ali mislim da su sportisiti pravi primer, pogotovo mladima. U ovoj našoj zemlji Srbiji svi se uvek nekako nadamo da će biti bolje i za narod i za sport.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar