U Čelsiju razmišljaju - šta ako Real uzme Kurtou?

Prva meta je Jan Oblak, Donaruma je san! Plavci razmišljaju o tome da angažuju prvog golmana Atletika, dok bi Antonio Konte najradije voleo da vidi Milanovo blago...

Fudbal 26.12.2016 | 21:30
U Čelsiju razmišljaju - šta ako Real uzme Kurtou?
Realova želja da sledećeg leta krena u maksimalnu ofanzivu na Tiba Kurtou ozbiljno je uzdrmala strasti na Stamford Bridžu. Svesni su u Čelsiju da klub ima raspoloživa sredstva kako bi belgijskog čuvara mreže zadržao u Londonu i u narednim godinama. Ali, činjenica je da Kurtoa nijednog trenutka nije krio da želi da se vrati u Madrid, s tim što bi ovog puta zadužio opremu Reala. A, kada su madridski dnevni listovi Marka i As otkrili Realove planove, pa i ono što je Kurtoa navodno poručio svlačionici Čelsija, izgleda da su se u Zapadnom Londonu dali u razmišljanje - šta ako im Real zaista uzme golmana. 

Na Stamfordu je sastavljena lista potencijalnih kandidata koji bi mogli da naslede Kurtou, a na njoj se nalaze samo dva imena. Jedno je Jan Oblak iz Atletika, drugo Milanovo blago Đanluiđi Donaruma!

Prva opcija je realna, druga gotovo nemoguća. A upravo tu se i razmimoilaze mišljenja u klubu. Jer, želja uprave je da idu na sigurno i obezbede potpis perspektivnog slovenačkog čuvara mreže, dok je Antonio Konte izričit u nameri da Milanu otme najdraži biser. 

Ali, stvarnost nije baš naklonjena Čelsiju. Prvo zbog toga što će Milan učiniti sve da Donaruma krajem februara, kada napuni 18 godina, stavi paraf na višegodišnju saradnju, čime bi mladi čuvar mreže imao i finansijsku satisfakciju. Drugi Čelsijev problem vezan je za Donarumine emocije prema Milanu, a nedavne izjave da će učiniti sve da postane klupska legenda praktično zatvaraju Plavcima vrata. 

Što se Oblaka tiče, on se trenutno oporavlja od povrede ramena, odnosno operacije, a na terenu bi ponovo trebalo da bude tek kroz dva meseca.

Svakako realnija opcija za Čelsi, ali kako je početkom februara ove godine Oblakblindiran do juna 2021. godine, Atletiko neće imati nameru da pusti svog golmana za obeštećenje manje od 40.000.000 evra! 

Dakle, Čelsi će svakako biti u problemu sledećeg leta, ako zaista ostane bez Kurtoe. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar