Vehabija počinio zločin, pa nudio novac za slobodu

Preživeli Anđelići iz sela Kostajnica kod Konjica ni nakon 14 godina nisu dobili odštetu u sudskom sporu protiv vlasti FBiH nakon što je vehabija Muamer Topalović počinio teror nad njihovom porodicom 2002. godine, piše Večernji list.

Bosna i Hercegovina 24.12.2016 | 17:55
Vehabija počinio zločin, pa nudio novac za slobodu
"Članovi porodice, koji su bili u sudskom sporu protiv FBiH zbog ubistva Anđelka Anđelića i njegove dve ćerke, Mare i Zorke, te teškog ranjenog sina Marinka, koje je u njihovoj kući počinio vehabija Muamer Topalović na Badnju veče 2002., ni nakon punih 14 godina nisu dobili ni marke od tražene naknade štete" potvrdio je advokat porodice Davor Šilić, piše Večernji list

Prema tužbenom zahtevu, naknadu štete traže preživeli Marinko Anđelić, te Ruža, Šima, Ivan i Mira Anđelić, Luka Kaleb, Ivanka Medunić, Ljubica Kralj, Anđa Stojanović i maloletna I. S., i to u ukupnom iznosu od 460.000 KM.

Opštinski sud u Konjicu je pre pet godina doneo nepravosnažnu odluku da su ubica Muamer Topalović i Federacija BiH dužni solidarno isplatiti 201.590 KM, ali je to Kantonalni sud u Mostaru odbacio te je čitav slučaj završio na reviziji Vrhovnog suda FBiH.

Podsećamo, vehabija Topalović, koji je zbog zločina počinjenog iz “ideološko-verskih pobuda” osuđen na 35 godina zatvora, ranije je nudio preživelim članovima porodice Anđelić isplatu “krvarine”, ali samo u slučaju da bude oslobođen.

"Teško nam je, posebno oko Božića, kada se svako veseli. Teško nam je palo kad je zločinac poslao pismo, u kojemu nudi nekakvu 'krvarinu', neki novac, kako bi dobio slobodu. Ja se i sad na to naježim. Kao da je autom usmrtio kravu, a ne pobio nevine ljude. A mi se ni poznavali nismo. Čega se sada bojati, kad sam 'smrt' jednom preživeo"  izjavio je nedavno Marinko.

Izvor: Večernji list
Foto: Večernji list

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Top

24.12.2016 18:05

Muamer Topalović,samo glupi Srbi mogu onda da gube politički i istorijski kada vam prezime sve govori.

ODGOVORITE
Name

lazar

24.12.2016 18:43

Ovaj se ugledo na katolicke i hrvatske vjecnike pobijes ljude i platis da ti oproste grehe cudna neka rasa sad mu treba po serijatu suditi kamenovati ili sa kranom objesiti ili glavu odsjeci za ta prava je se borio i ubijo tako mu i suditi

ODGOVORITE
Name

Komentar

24.12.2016 18:55

Pitam se samo da li ovo vučić i svi političari iz skupštine Srbije kao i dodik sa svim Srpskim parlamentarcima u bh parlamentu i u Parlamentu Republike Srpske čitaju i da li vide koga oni nazivaju prijateljima i nude im državu i prava kao da su oni normalni ljudi.

ODGOVORITE