Svi detalji hapšenja Alije Delimustafića

Alija Delimustafić uhapšen je juče u Hrvatskoj nakon što je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova KS u saradnji s Interpolom raspisalo internu i međunarodnu potjernicu.

Bosna i Hercegovina 22.12.2016 | 10:24
Svi detalji hapšenja Alije Delimustafića
Informacija je za N1 potvrđena iz nekoliko izvora, a kako je za N1 jutros kazala Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo, Delimustafić je uhapšen u autobusu.

''Na osnovu međunarodne potjernice koja je raspisana na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, osumnjičeni Alija Delimustafić je lišen slobode u 18.40 sati u Karlovcu i to u autobusu koji saobraća na relaciji Rijeka - Zagreb. U toku dana ispitaće ga sudija za istrage Suda u Karlovcu nakon čega će odlučiti o daljim mjerama'', ispričala je Bavčić.

Dodala je i da je prije desetak dana u Rijeci uhapšena Lejla Fazlagić, osumnjičena u predmetu Pravda. Njoj su izrečene mjere opreza.

''Na osnovu međunarodne potjernice osumnjičena Lejla Fazlagić lišena je slobode u Rijeci 9. decembra. Nakon što je ispitana, nadležni sudija u Rijeci odredio joj je mjere opreza koje podrazumijevaju redovno javljanje tamošnjoj policiji. Ministarstvu pravde Republike Hrvatske juče je upućena molba za izručenje Lejle Fazlagić Bosni i Hercegovini'', dodala je Bavčić.

Za osumnjičenim Jusom Škrijeljem još se traga.

Uhapšeni u akciji Pravda osumnjičeni su za krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja, povreda zakona od strane sudije, pranje novca i prevara.

Treba reći da je Sudsko vijeće koje je donijelo današnju Odluku zasijedalo u drukčijem sastavu od onog koje je prije desetak dana donijelo Odluku o puštanju iz pritvora osumnjičene četvorke.

Sudsko vijeće koje je donijelo Odluku o njihovom puštanju na slobodu činili su Muhidin Hajdarević, Adisa Zahiragić i Braco Stupar.

Izvor: N1

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dragan

22.12.2016 10:24

Eto vidite kako radi tuzilastvo i sud BIH-a pustili su ljude da se brane sa slobode i bez ikakvih mjera zabrane a znali su da postoji mogucnost bijekstva optuzenih.Isto tako bosnjake i hrvate pustaju da se brane sa slobode a srbe u praksi kad se ubace u celiju vise im odatle nema izlaza i zato tvrdim da sud i tuzilastvo rade neobjektivno pristrasno i neprofesionalno...

ODGOVORITE
Name

adzenda

22.12.2016 11:28

Ne mogi oni pobjeci ako ih se hoce klepiti. Klepili su ih. Klepice i tu osobu koja se jos krije. Dakle, ne prdi u ladnu vodu, stvaras klobukove.

Name

hm

22.12.2016 11:04

Hapšen, ne hapšen, nema od tog posla ništa. Na kraju nije kriv kao i mnogi.

ODGOVORITE