ID: "Napad u Berlinu je izveo naš vojnik"

Islamska država preuzela je odgovornost za napad kamionom na božićnom sajmu u Berlinu, saopštila je ekstremističkoj grupi bliska agencija Amak, javlja Rojters.

Svijet 20.12.2016 | 21:53
ID: "Napad u Berlinu je izveo naš vojnik"
"Napadač u Berlinu je vojnik Islamske države", navodi se između ostalog u objavi agencije.

Dodaje se kako je taj 'vojnik' odgovorio na poziv Islamske države da napadne države članice koalicije koje se bore protiv ove terorističke organizacije na području Sirije, Iraka i Libije.

Ipak, nije moguće potvrditi autentičnost ove tvrdnje, s obzirom na to da napadač još nije uhvaćen te je nemoguće reći da je li i na koji način povezan sa Islamskom državom, koja je u nekoliko navrata preuzimala odgovornost za krvoprolića kojima, prema tvrdnjama istražitelja, nije direktno upravljala.

U napadu koji se dogodio na božićnom vašaru u Berlinu u ponedeljak uveče poginulo je najmanje 12 osoba, a na desetine ljudi su povređene.

Nemačka policija je ranije danas pustila iz pritvora osobu koja je uhapšena pod sumnjom da je upravljala kamionom kojim je izveden tragični napad u Berlinu.

Kako prenose svetski mediji, 23-godišnji Pakistanac je pušten na slobodu pošto istraga nije dovela do dokaza da je on povezan s napadom.

Nemačka policija se nalazi u potpunom ćorsokaku, nema nikakvu ideju gde bi mogla da se nalazi osoba koja je upravljala kamionom i za koju se pretpostavlja da je ubila vozača, poljskog državljanina Lukaša Urbana.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

TOLIKO O NJEMCIMA

20.12.2016 21:39

I sta sad Angela ?

ODGOVORITE