Halo, unutrašnja kontrola – Hamiltona ne poštuju u Mercedesu!

Netrpeljivost između šefova Mercedes AMG Petronasa i Luisa Hamiltona traje, a harmoničnih odnosa neće biti do daljeg...

Ostali sportovi 21.12.2016 | 21:10
Halo, unutrašnja kontrola – Hamiltona ne poštuju u Mercedesu!
Toto Volf je nedavno izjavio: „Anarhoja ne funkcioniše ni u jednoj ekipi, kao ni u kompaniji“!  Razume se Luis Hamilton, sada već bivši šampion Formule 1 ima nešto da kaže na tu temu. Britanac se žali na tretman čelnika ekipe nakon poslednje trke na stazi Jas Marina u Abu Dabiju.

„Taj trenutak je bio jedan od mnogih neprijatnih momenata ove godine. Kada sam čuo šta su sve pričali posle trke, jasno mi je bilo da je stvar u ogromnom nepoštovanju. Ne, nisam tako nešto očekivao od ljudi koji su nadređeni u tako velikom sistemu“, rekao je Hamiltoni kratko odgovorio na pitanje koje se odnosi na trajanje takvog odnosa. Novinari su pitali bivšeg šampiona da li je ignorisanje i nepoštovanje prekinuto, odnosno rešeno?

„Ne, nije“, lakonski je odgovorio Hamilton, a čini se da odgovor nije bio namenjen isključivo javnosti. Britanac se sasvim jasno obratio famoznom Toto Volfu i tehničkom direktoru Padiju Lou koji je uputio naredbu zbog koje je sve i opčelo.

„Ubrzaj tempo, dodaj gas“, poručio je Hamiltonu putem interne komunikacije Padi Lou u finišu trke u Abu Dabiju.

Na sve to Britanac je ipak nastavio da usporava, gnjavi i guši Rozberga koga su vrebaliSebastijan Fetel i Maks Verstapen u borbi za drugu poziciju...

Zaista je dobro pitanje da li je Hamilton imao pravo na svoj tempo? Pa naravno, Toto Volf ima diskreciona, ali ne i apsolutna prava na diktatorsku ulogu u kreiranju stila vožne „slobodnog“ takmičara na stazi.

Na istu temu, i gle čuda u istoj emisiji ogasio se i Niko Rozberg. Šampion koga više najbrži cirkus neće videti je zgrožen. Čini se da i on ima neki pik na Hamiltonovutakmičarsku slobodu u pokušaju da odbrani titulu.

„Verovatno sam bio poprilično naivan kada sam pomislio da Luis neće voziti tako kako je vozio. Zbog načina na koji smo interno razgovarali mislio sam da poznajem njegove reakcije. Uvek je govorio kako želi da bude što je moguće brži i pobedi sa maksimalnom razlikom. Očigledno, nisam imao pojma“, zaključio je Rozberg priču o Hamiltonu i njegovom nastupu zbog koga se u Mercedes AMG Petronasu podigla onolika uzbuna!

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar