BL - Bajern pred derbi: Roben i Riberi od starta!

Bavarci oporavljaju svoje zvezde uoči meča jeseni.

Fudbal 21.12.2016 | 11:00
BL - Bajern pred derbi: Roben i Riberi od starta!
Vreme je za okršaj najuspešnijih nemačkih timova!

Bajern (36 bodova) i Lajpcig (takođe 36), ekipe koje dele lidersku poziciju tabele, zaigraće u sredu od 20 časova jedna protiv druge, u dugo iščekivanom meču na Alijanc areni.

U najavi utakmice, trener domaćina i branioca titule - Karlo Anćeloti, uverava da njegov tim dočekuje derbi u odličnom raspoloženju, ojačan za oporavljene lidere Arjena Robena i Franka Riberija.

Holandski ofanzivac propustio je prošlonedeljnu pobedu protiv Darmštada, ali se vratio treninzima, zajedno sa kapitenom Filipom Lamom, koji takođe nije nastupio u subotu.

"Arjen Roben trenirao je dobro ove nedelje. Zasad je spreman i biće nam potrebni svi igrači u sredu", rekao je Italijan.

"Roben igra veoma dobro ove sezone i jako nam je važan", dodao je on.

Nemački novinari navode da će Roben zauzeti mesto u startnih 11, zajedno sa Frankom Riberijem, koji je u subotu igrao 20 minuta, ali je takođe spreman da sutra istrči na teren.

Bajern u taj meč ulazi kao lider, zahvaljujući gol razlici. Remi ili pobeda biće dovoljni šampionu Nemačke da osigura prvo mesto do nastavka sezone u 2017, zakazanog za 20. januar.

Ipak, istu ambiciju ima i Lajpcig, o kome Anćeloti ima samo reči hvale.

"Znamo njihov karakter. Igraju timski i igraju brzo. Moraćemo da se držimo svog stila i da budemo skoncentrisani".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar