I Roma dobija prvo pojačanje...

General od 8.500.000 evra! Vučica krenula u januarsku kupovinu...

Fudbal 22.12.2016 | 08:30
I Roma dobija prvo pojačanje...
Juventus je završio posao oko kupovine Matije Kaldare koji će biti prvi veliki transfer Stare dame u januaru, a ubrzo će i Roma finalizirati posao oko prvog zimskog pojačanja.

Rimski mediji javljaju da će prva akvizicija Vučice u zimskom prelaznom roku biti TomasEduardo Rinkon. Venecuelanski vezista iz Đenove poznat pod nadimkom General (El General ili Il Generale u originalu) zbog kontrole koju ima na sredini terena. Igra na sličnoj poziciji kao De Rosi, Strotman i Najnoglan što znači da Spaleti želi dodatno da ojača vezni red koji je srce i duša tima.

Rinkon nije bio u timu Đenove u poslednja dva meča, što je bila potvrda da klub ne želi da rizikuje povredu pred transfer. Prethodnog četvrtka su igračev menadžer i Romini čelnici dogovorili sve detalje Rinkonovog ugovora, a pri kraju su i pregovori sa Đenovom.

Roma će Grifonima uplatiti 1.000.000 evra odmah za pozajmicu, plus 8.500.000 evra narednog leta za obavezan otkup ugovora. Ovo je lakši način za Romu zbog problema koje ima sa finansijskim fer-plejom.

Rinkon je bio i Interova želja, ali je Roma igraču ponudila najbolje uslove. Takođe, prošlog leta je bio na pragu prelaska u Kristal Palas, ali se transfer izjalovio u poslednjem momentu jer Đenova nije dovela Ernanesa iz Juventusa kao zamenu,Ernanesu je tada transfer blokiran jer u Torino nije stigao dugo čekani Aksel Vitsel. Pominjala se opcija da Juventus ponudi ove zime Ernanesa za Rinkona, ali je Roma bila brža.

Jedina nepoznanica je da li će i neki igrač Rome otići u Đenovu na pozajmicu do kraja sezone kao deo transfera. Đenova želi Iturbea ili Žersona, ali teško da će od toga da bude nešto. Iturbe je više zagrejan za pozajmicu u Torino, dok Spaleti ne želi da se odrekne Žersona. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar