Đukanović: Otkrijte ko je ubio Đinđića da vam se ne ponovi

Nije dobro što ubistvo Zorana Đinđića nije rasvetljeno do kraja. Ako Srbija sebi ne odgovori na to pitanje, nažalost, može se suočavati s ponovljenim problemima, poručuje Milo Đukanović, bivši premijer Crne Gore u intervjuu za Kurir!

Region 16.12.2016 | 07:38
Đukanović: Otkrijte ko je ubio Đinđića da vam se ne ponovi
Đukanović još govori o odnosu Crne Gore i Rusije, kao i o važnosti toga da Srbija rasvetli političku pozadinu ubistva Zorana Đinđića.

Na pitanje da li je poražavajuće što posle 13 godina nema postupka u vezi sa političkom pozadinom ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, Đukanović kaže: 

"Mnogi mediji su pravili paralelu između pokušaja terorističkog akta u Crnoj Gori i atentata na Zorana Đinđića. Zaista mislim da je veoma loše što slučaj Đinđićevog ubistva nije dobio potpuno razjašnjenje, nije dobio i tu dimenziju nesumnjivog političkog interesa da se to dogodi.

Dakle, već sam kazao u parlamentu kod nas povodom ovoga što se događalo u Crnoj Gori - potpuno je nevažno da li će neki nesrećnik, neki izvršilac koji je došao da za 500 evra obavi nešto, možda i iz egzistencijalne nužde, ne opravdavam ga, biti u zatvoru ili ne, kao što ne mislim da je najvažnije što je neki Zvezdan, koji je ovde izvršio neposredno ubistvo Đinđića, danas u zatvoru. To ne bi smelo da zadovolji državu. Država bi morala da odgovori ko stoji iza toga i s kojim motivima.

Sve dotle dok ne dobijemo taj odgovor, suočavaćemo se sa ponovljenim problemima."

Novinari je interesovalo šta Đukanović misli o Čovićevoj ulozi u svemu, jer ga mnogi povezuju s osobama uključenim u atentata.

"Teško da bih to mogao da komentarišem jer su mi nepoznati detalji. Ali mislim da nije dobra okolnost ni za Srbiju ni za sve nas što taj slučaj nije rasvetljen do kraja. To nije slučaj ubistva nekog građanina, bez obzira na to što je ubistvo bilo kog građanina teško samo po sebi, ovde je reč o premijeru jedne države, a mislim da je reč i o tome da se želela kazniti jedna politika koju je u ime Srbije nagoveštavao i personifikovao Đinđić.

Ako Srbija sebi ne da odgovora na to pitanje, nažalost, može se suočavati s ponovljenim problemima. Crna Gora se sada suočava s takvim problemima."

Izvor: Kurir

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

acogz

16.12.2016 07:59

Najava jamba?

ODGOVORITE
Name

Re

16.12.2016 08:31

Najava najave...

Name

mislim

16.12.2016 09:18

Nema manje stete a vece zakosti ako koji strada.

ODGOVORITE
Name

boro

16.12.2016 09:50

Đukanoviću , otkriše li se ubistva u CG , šta bi , ko ubi onog novinara , aaaaaaa Đukanoviću .

ODGOVORITE
Name

ko

16.12.2016 10:35

a ko ubi vukelica otkri li se

Name

cober

16.12.2016 14:06

KO A i ti svašta pitašBitno je da tamo negdje nisu nešto otkrili a kod kuče što je još veči belaj nema veze to je naše.I ne ulazi u raspravu sa budalama spustit če te na svoj teren i na kraju pobjediti.

Name

Cekajuci Godoa

17.12.2016 00:52

Sve se zna, ceka se samo promjena vlasti. Zato je demokrstija zanimljiva, ali stoka nikako da dodje sebi.

Name

Ma

16.12.2016 09:56

Koji arap je ovaj miludin.

ODGOVORITE
Name

re Ma

16.12.2016 10:56

A što? Čovjek pravo govori,samo od toga nema ništa,Srbija nije u stanju otkriti ko je ubio dvojicu gardista na Topčideru a kamoli pozadinu ubistva premijera Đinđića. Izgleda da si ti protiv toga? S kim ja ulazim u polemiku ccc

Name

Đorđe

16.12.2016 10:51

M..š F..ro u obliku “H..o Sap...a”. Samo dok dođe Tramp i odbaci te od NATO-a, traži nepovratnu kartu za Ukrajinu. To ti je brzo, odmah poslije Sv. Jovana ljeta gospodnjeg 2017. Pazi za Kijevo nemoj i tamo zalutati, pola Ukrajine drže Ruski patrioti. Tamo u Kijevu te čekaju mafijaši od kojih si uzeo pare, a oni još po Kijevu nosaju ku..ti krst. Gdje je crkva Sv:Sofije, prva pravoslavna bogomolja u svijetu. Koja ima u Njegoševom "Gorskom vijencu", kao "bio sam u crkvi u Sv. Kijevo". Neće ni oni dugo u Kijevu nosati ku...te krstove, pa razmisli o Somaliji, Ruandi i sličnim destinacijama. Spuž ti je najbolja destinacija, kada izvedeš zaključke iz ovog mog objašnjenja.

ODGOVORITE
Name

boba

16.12.2016 10:55

to se kaže u dve riječi psihološki rat dobro jutro vam želim napaćeni narode iz svih država bivše nam juge pozdrav voditeljima bn televizije

ODGOVORITE