Udružili se ''vječiti rivali'': U Srbiji će se od naredne sezone igrati još jedna liga!

Od avgusta više fudbala za talente...

Fudbal 14.12.2016 | 09:30
Udružili se ''vječiti rivali'': U Srbiji će se od naredne sezone igrati još jedna liga!
Ideja je bila sjajna. I onomad i sad. Samo, kad bi fudbalski poslenici istrajali do kraja - to bi bio pogodak u metu. A kako stvari stoje, izgleda da hoće, jer je odlučeno da se od naredne sezone u fudbalsku Srbiju uvede još jedno takmičenje.

U pitanju je Razvojna liga B timova, u kojoj bi igrali mladi fudbaleri, na prelazi iz omladinskog staža u seniorske ekipe, a mnogi od su, njih usled jake konkurencije u sadašnjim okolnostima, prinuđeni da čekaju šansu na klupi.

Da se to ne bi desilo, pišu Večernje novosti, formiraće se Razvojna liga, koja će ugledati svetlost dana u avgustu naredne godine.

„Ideja već dugo postoji i blizu je realizacije. Cilj je da se pomogne mladim igračima, najviše onima koji kad izađu iz omladinaca ne igraju u svojim klubovima. Taj prelazak iz juniorske u seniorsku konkurenciju je najosteljiviji“, naveo je jedan od razloga Dragan Ilić Lita, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

Novosti navode i da je 12 beogradskih klubova, predvođenih Crvenom zvezdom i Partizanom, dalo saglasnost ovoj ideji, a da su u pitanju ne samo superligaši, već i prvoligaši.

Podsetimo, takozvana Liga mladih timova bila je izuzetno popularna u nekadašnoj SFRJ, u periodu 60-ih i 70-ih godina prošlog veka. Ona je na neki način obnovljena 2010, ali je posle prvog kruga prvenstva, u kome je Partizan zauzimao lidersku poziciju, naprasno  i neobjašnjivo - prekinuta!?

Još nešto: ovo takmičenje bi se razlikovali od najavljene Regionalne lige mladih timova.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar