Video, NBA - pregled: Voriorsi udaraju recke, nevjerovatni Gasol!

Prethodne noći u NBA ligi trijumfe su zabeležili Golden Stejt Voriorsi, Čikago Bulsi, Filadelfija 76ersi i Memfis Grizlisi.

Košarka 09.12.2016 | 13:15
Video, NBA - pregled: Voriorsi udaraju recke, nevjerovatni Gasol!
Stefen Kari predvodio je Voriorse sa 26 poena do pobede u Juti protiv Džeza 106:99, dok je Ersan Iljasova sa 23 poena nosio 76erse do slavlja nad Pelikansima u Nju Orleansu – 99:88.

Bulsi su sjajnom timskom igrom srušili San Antonio Sparse na svom parketu 95:91, nanevši im tek četvrti poraz u sezoni, a Mark Gasol nastavio je sa neverovatnim partijama (36 poena, devet skokova) u pobedi Memfis Grizlisa nad Portland Trejlblejzersima – 88:86.

Prethodne noći na terenima najjače lige sveta našli su se i Nikola Jokić i Nemanja Bjelica, zabeleživši nove dobre partije, ali se ipak više istakao Joka s novim dabl-dabl učinkom.

Grizlisi su nastavili sa konstantnom formom, a Mark Gasol s neverovatnim partijama, MVP nivoa.

Mlađi od braće Gasol ubacio je 36 poena (9/18 za dva, 4/6 za tri), uhvatio devet lopti i zabežežio dve asistencije, dok je najveću podršku imao u Toniju Alenu koji je imao dabl-dabl učinak – 15 poena i deset skokova.

Dvocifren je bio i Toni Daglas sa 11 poena, a Zek Rendolf dodao je sedam.

Kod gostiju je najefikasniji bio Si Džej Mekalum sa 24 poena (3/9 za dva, 4/4 za tri), Demijan Lilard upisao je 19, Evan Tarner 15, uz deset skokova, a Ed Dejvis po deset poena i uhvaćenih lopti.



Čikago Bulsi izgube od dve najgore ekipe u ligi, a onda pobede dva favorita za najviši plasman. Ovoga puta, u Junajted centru savladani su Sparsi, pre svega najviše zahvaljujući odličnoj partiji komplenog tima.

Dvejn Vejd predvodio je saigrače sa 20 poena (4/10 za dva, 1/3 za tri), pet asistencija i pet skokova, Tadž Gibson, Robin Lopes i Radžon Rondo dodali su po 12, s tim da je sjajnom pleju nedostajala samo jedna asistencija za tripl-dabl – deset skokova, devet asistencija.

Nikola Mirotić i Kristijano Felsio upisali su po devet poena, Dag Mekdermont jedan manje, dok se u strelce nije upisao samo Ajzea Kenan.

U ekipi iz Teksasa ponovo je najbolji bio Kavaj Lenard sa 24 poena (9/17 za dva, 1/2 za tri), osam skokova i pet asistencija, Peti Mils dodao je 16, Lamarkus Oldridž deset, dok je Pau GAsol uz 13 poena imao i deset uhvaćenih lopti.



Voriorsi možda nisu bili na svom prepoznatljivom nivou, ali su uprkos tome, i padu u drugom poluvremenu, bez većih problema stigli do novog slavlja u sezoni.

Najbolji je bio Stefen Kai sa 26 poena (4/7 za dva, 3/9 za tri) i pet skokova, a odličnu partiju pružio je i Kevin Durent sa 21 poenom i 11 uhvaćenih lopti, odnosno četiri asistencije i dve blokade.

Drejmond Grin bio je blizu tripl-dabla sa 13 poena, 10 skokova i osam asistencija, kao i četiri blokade, dok je dvocifren bio još i Klej Tompson sa 10 poena i šest skokova.

S druge strane, domaćina je predvodio rezervista Džo Ingls sa 21 poenom (2/4 za dva, 5/9 za tri), pet uhvaćenih lopti, četiri ukradene i tri asistencije. Sjajan je bio i Rudi Gober sa 20 poena i 17 skokova, a Ševlin Mek dodao je jedan manje i pet asistencija.



Rezultati:

Toronto Reptors – Minesota Timbervulvs 124:110
Vašington Vizards – Denver Nagets 92:85
Memfis Grizlis – Portland Trejlblejzers 88:86
Nju Orleans Pelikans – Filadelfija 76ers 88:99
Juta Džez – Golden Stejt Voriors 99:106
Čikago Buls – San Antonio Spars 95:91

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar