Desničari Pupovcu prijete smrću

Predsjedniku Srpskog narodnog vijeća /SNV/ Miloradu Pupovcu upućene se prijetnje smrću na "Fejsbuku", nakon što je nedavno objavio status da niko od nadležnih predstavnika hrvatskih vlasti odgovornih za ustavnost i zakonitost nije reagovao na postavljanje spomen-ploče sa natpisom "Za dom spremni!" u Jasenovcu.

Region 08.12.2016 | 21:20
Desničari Pupovcu prijete smrću
Na poruku predsjednika SNV-a objavljenu na "Fejsbuku" prvo je reagovao predsjednik desničarske stranke A-HSP Dražen Keleminec, koji je mu je poručio da se odseli u Srbiju ako mu taj pozdrav smeta, a potom je svojim sljedbenicima dao instrukciju da "pošalju poruku-čestitku Pupovcu sa pozdravom žZa dom spremni!ž", prenosi portal SNV-a "Novosti".

"Sa pozdravom žZa dom spremni!ž borili smo se protiv tvojih četnika koji su htjeli veliku Srbijicu. Zato ima da ćutiš jer ovo je Hrvatska", napisao je Keleminec na svom "Fejsbuk" profilu.

Portal "Novosti" piše da je huškački poziv Kelemineca njegovim sljedbenicima urodio uznemirujućim, uvredljivim i prijetećim porukama Pupovcu, čiji je "Fejsbuk" profil zasut nizom komentara i privatnih poruka od kojih su mnoge obuhvatale i prijetnje smrću.

Jedna od prijetećih poruka koju je dobio Pupovac glasi - "Saobraćajne nesreće se dešavaju, jel da Milorade? Pa dobro, kako nema neka vrba za tog smrada?".

Osim toga, pišu "Novosti", na desničarskim portalima pojavilo se mnogo huškačkih, mrziteljskih i prijetećih komentara čitalaca, a urednici tih portala nisu uklonili poruke kojima se poziva na ubistvo, nasilje i mržnju.

"Novosti" podsjećaju na to da se, prema Krivičnom zakonu Hrvatske, javno pozivanje na nasilje ili mržnju usmjerenu prema ljudima zbog njihove rasne, vjerske, nacionalne ili etničke pripadnosti kažnjava kaznom zatvora do tri godine.

"To znači da bi Keleminca i njegove huškače zbog eksplicitnih prijetnji trebalo da posjeti policija", pišu "Novosti" i podsjećaju da su Keleminčeve dosadašnje aktivnosti bile tretirane kao najobičniji prekršaji.

U tekstu na portalu "Novosti" navode da je metod za privlačenje pažnje proustaških A-HSP-ovaca organizovanje protesta i komentara protiv skoro svega što ima nagovještaj antifašizma i srpstva.

Izvor: Srna

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Duro

08.12.2016 21:50

Ako u Hrvatskoj treba proganjati Radu Serbedziju i Milorada pupovca, onda je Hrvatska stvarno na dnu svih dana.

ODGOVORITE
Name

Гаврило Принцип

08.12.2016 22:00

За Лудницу Спремни !!!

ODGOVORITE
Name

He he

09.12.2016 00:58

Popovaca je pripala njima, nije to slucajno.

Name

Ferdinand

09.12.2016 00:57

Ne zna se jos sta je sta. Vrlo su skakljiva vremena. Neki su se bas upecali.

ODGOVORITE