Danilović jedini kandidat za predsjednika KSS?!

Danilović je predstavio svoj program u KS Centralne Srbije, a u sredu će u KS Vojvodine. Izborna Skupština KS Srbije na kojoj će biti izabran novi predsednik, dosadašnji Dragan Đilas je 28. oktobra podneo ostavku, biće održana 15. decembra.

Košarka 07.12.2016 | 20:15
Danilović jedini kandidat za predsjednika KSS?!
Bivši reprezentativac i nekadašnji predsednik Partizana Predrag Danilović podneće kandidaturu za mesto predsednika Košarkaškog saveza Srbije, a postoji velika verovatnoća da neće imati protivkandidata u toj trci.

Kako prenosi Sportski žurnal, Danilović je predstavio svoj program u KS Centralne Srbije, a u sredu će u KS Vojvodine. Izborna Skupština KS Srbije na kojoj će biti izabran novi predsednik, dosadašnji Dragan Đilas je 28. oktobra podneo ostavku, biće održana 15. decembra.

Poslednji rok za prijavu kandidata je četvrtak do 12 časova, a nominacija se smatra važećom ako za jednog kandidata stigne najmanje sedam glasova članova Skupštine KSS. Do utorka zvaničnih kandidata nije bilo.

Sledeći korak u izbornoj proceduri za predsednika KSS je dostavljanje kraće biografije, programa rada i liste od četiri kandidata za potpredsednike i to po jednog za svaki od četiri resora (muška košarka, ženska, finansije i marketing i takmičenje). Rok je subota 10. decembar i objavljuje se na internet stranici KSS.

Kandidat se smatra izabranim, kao i njegov tim od četiri potpredsednika, ako dobije većinu glasova od ukupnog broja delegata Skupštine. Glasanje je tajno.

Predsednik KSS se bira na period koji se podudara sa mandatom Skupštine KSS, do 21. februara 2019. godine.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar