LŠ - Žrijeb i šeširi: Svi bi Lester, a može da bude...

Juve - PSŽ, Barsa - Bajern, Siti - Atletiko, Arsenal - Bajer…! Monako, Benfika, Leverkuzen među poželjnijima.

Fudbal 07.12.2016 | 09:00
LŠ - Žrijeb i šeširi: Svi bi Lester, a može da bude...
Poznato je 14 od 16 učesnika osmine finala Lige šampiona. Napoli i Benfika su se večeras pridružili grupi od 12 klubova koji su još kolo pre kraja obezbedili mesto u nokaut fazi. Ostala su još dva mesta koja će biti popunjena sutra. Jedno će preuzeti Porto ili Kopenhagen, a drugo Sevilja ili Lion.

Otprlike su poznati i sastavi šešira za žreb osmine finala koji će biti održan narednog ponedeljka. Ekipe će biti podeljene na nosioce koji su osvojili prva mesta u svojim grupama i nenosioce koji su završili kao drugoplasiranim.

Poznata su imena sedam nosilaca, a osmi će biti poznat posle duela Reala i Borusije Dortmund u Madridu u kojem samo pobeda igra Kraljevićima kako bi obezbedili plasman u prvi šešir.

Iako su Bajern, Mančester Siti i PSŽ u drugom šeširu, prvi šešir je ipak jači. Samo su Lester i Monako ekipe koje bi neko od velikana poželeo na žrebu. Eventualno Napoli, jer nikome se ne igra protiv Arsenala, Barselone, Atletika, Juventusa i Reala ili Borusije.

Prvi šešir
Arsenal, Napoli, Barselona, Atletiko Madrid, Lester, Juventus, Monako

Drugi šešir
PSŽ, Benfika, Mančester Siti, Bajern Minhen, Bajer Leverkuzen

Prošli
Real Madrid, Borusija Dortmund

Na čekanju
Lion ili Sevilja
Porto ili Kopenhagen

S obzirom da u osmini finala ne mogu da se ukrste klubovi koji su bili protivnici u grupi ili su iz iste zemlje, već možemo da zamislimo neke spektakularne parove u osmini finala. Ili neke koji će biti daleko manje atraktivni od ostalih. Nama u redakciji je pala na pamet sledeća projekcija:

Juventus - Real Madrid, Barselona - Bajern, Arsenal - Sevilja, Borusija Dortmund - PSŽ,  Napoli - Mančester Siti, Lester -Leverkuzen, Monako - Porto. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar