Još malo o čudnim ugovorima: Kad smiješ i koliko košta da se napiješ u Beču?!

Na primeru Larija Kajodea iz Austrije...

Fudbal 07.12.2016 | 18:30
Još malo o čudnim ugovorima: Kad smiješ i koliko košta da se napiješ u Beču?!
Avioni, kampioni, milioni... Dokumenta Football Leaksa uglavnom se bave samo najvećima, a u poređenju sa prosečnim svetom - oni jednostavno ne znaju šta će sa parama. Međutim, nije to slučaj sa baš svim fudbalerima, iako oni na zapadu Evrope uglavnom žive komotnije no komšije. Ali, sve to ima cenu.

Na primeru Larija Kajodea iz bečke Austrije...

"Igrači mogu da izlaze na dan utakmice i dan posle nje, bez ograničenja. Kada se utakmica igra radnim danom igrači moraju da budu kući najkasnije do tri sata posle ponoći. Pušenje je zabranjeno, ali samo na javnim klupskim događajima i u autobusu", navodi se u ugovoru fudbalera iz Nigerije.

Dakle, cigara sme, samo da te ne vidi. Sme i alkohol. Ako te ne vide naravno. Ali zato se pijanstvo u javnosti ili dolazak na trening pod uticajem alkohola plaća oduzimanjem čak 30 odsto od plate! Ubedljivo najskuplji greh.

Ostali su prilično umereniji, pa odlazak sa klupe za rezervne igrače pre kraja meča, a bez dozvole šefa struke košta 1.000 evra. Korišćenje mobilnog telefona u klupskom autobosu košta 100 evra, 500 evra staje kašnjenje na trening, makar i minimalno, a svakih sledećih pet minuta plaća se sa dodatnih 100.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar