Dušan Tadić je preživeo pakao!

Srpski reprezentativac se posle loma nosa i komplikacija koje su nastale tek nedavno vratio treninzima. "Pet dana sam proveo u bolnici dok mi lekari nisu zaustavli krvarenje", kaže igrač Sautemptona.

Fudbal 07.12.2016 | 13:00
Dušan Tadić je preživeo pakao!
Dušan Tadić hrabro je izdržao žestok udarac u nos na meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv selekcije Velsa, pa je uprkos lomu proveo na terenu sat vremena.

Njemu je defanzivac Velsa Nil Tejlor 12. novembra krvnički polomio nos, a on se još uvek oporavlja.

Srpski reprezentativac objašnjava da je u proteklom periodu proživeo pravi pakao. Lekari su na tom meču imali mnogo problema da mu zaustave krvarenje, zbog čega je nekoliko puta izlazio iz igre, iako je igrao sa tamponima, a potom je proveo pet dana u bolnicu dok problem nije rešen. On je zbog nekoliko sitnijih preloma imao žestoke glavobolje gotovo dve nedelje.

Tadić kaže da nije trenirao 19 dana i da bi uskoro trebalo da se konačno vrati na teren, sa specijalnom maskom na licu.

"Krvarenje iz nosa je konačno zaustavljeno. Ipak, pre toga sam pet dana proveo u bolnici dok mi lekari nisu sredili taj problem. U tom periodu imao sam i probleme sa glavoboljom, ali sada se osećam bolje. U četvrtak sam počeo sa treninzima i trebalo bi da konkurišem za utakmicu Lige Evrope protiv Hapoela", otkrio je za "Informer" Tadić.

Igrač Sautemptona pokušao je i ranije da se vrati na teren, ali prvobitna zaštitna maska koju su mu napravili nije mu odgovarala.

"Sada mi je napravljena nova posebna maska koja mi ne predstvlja problem kada je nosim, ali ćemo videti kako će sve biti kada krenu utakmice", dodao je Tadić.

Žestok udarac ostavio je posledice.

"Mogu da dišem kroz nos, ali otežano. Možda ću morati da odem na operaciju, ali o tome ću odluku doneti naknadno kada vidim kakvo će biti stanje u narednom periodu", istakao je srpski fudbaler uz konstataciju da i ako bude morao hirurrški zahvat će najverovatnije obaviti na kraju sezone u Premijer ligi.

Dušan Tadić rekao je da ga Velšanin Tejlor nije pozvao da mu se izvini zbog žestokog udarca, ali da on nije ljut na njega.

"Tejlor me nije zvao, ali nisam ljut na njega. Svakako bih prihvatio izvinjenje, a povreda koja me je zadesila samo će mi dati više motiva da u narednom meču protiv Velsa odigram dobro. U fudbalu se dešavaju razne povrede, to je normalno", zaključio je Tadić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar