Od januara aktuelne nove cijene telefonije

S početkom nove godine cijene govornih telefonskih usluga u Bosni i Hercegovini biće izmijenjene.

Bosna i Hercegovina 06.12.2016 | 07:54
Od januara aktuelne nove cijene telefonije
Izmjene se odnose na uvođenje jedinstvene cijene za pozive prema fiksnim mrežama u BiH, te definisanje cijena prema drugim mobilnim mrežama u BiH, saopšteno je iz Regulatorne agencija za komunikacije BiH.

"Telekom Srpske" će uvesti jedinstvenu cijenu za pozive prema fiksnim mrežama u BiH, u iznosu od 0,040 KM po minuti, bez PDV-a. Cijena poziva unutar fiksne mreže ovog operatera, za korisnike osnovnog tarifnog paketa, ostala je nepromijenjena, dok je cijena poziva prema drugim fiksnim mrežama u BiH snižena za 23,08 odsto.

"Kompanija 'BH Telecom' uvešće jedinstvenu cijenu za pozive prema fiksnim mrežama u BiH u okviru osnovnih tarifnih paketa, u iznosu od 0,042 KM po minuti, bez PDV-a, dok je za kori-snike osnovnog tarifnog paketa cijena poziva unutar fiksne mreže povećana za 27,27 odsto.

Cijena poziva prema drugim fiksnim mrežama u BiH snižena je za 19,23 odsto", navodi se iz RAK-a. "BH Telecom" je ukinuo popust na cijene poziva unutar fiksne mreže u periodu slabog saobraćaja, tj. radnim danima od 19 do sedam časova, te nedjeljom i državnim praznicima.

Iz RAK-a je saopšteno da će kompanija "Hrvat-ske telekomunikacije" uvesti jedinstvenu cijenu za pozive prema fiksnim mrežama u BiH, u iznosu od 0,048 KM po minutu, bez PDV-a.

Korisnicima osnovnog tarifnog paketa cijena poziva unutar fiksne mreže povećana je za 37,14 odsto, dok je cijena poziva prema drugim fiksnim mrežama u BiH nepromijenjena.

(Nezavisne)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

ACHTUNG DICHTUNG

06.12.2016 08:44

Svaki put kad smanjuju cijene dolaze mi veći računi....nemojte više nam pomagati Telekomi i RAK...

ODGOVORITE
Name

Lopovska posla

06.12.2016 09:40

Smanjuuju samo cijene poziva prema fiksnim brojevima. Ti se manje vise ne koristi. Deru pretplatu za fiksni oko 15 KM. To svi trebaju iskljuciti. Pozivi izmedju mobilnih brojeva su vise nego skupi. Cim progovoris pet recenica, ode pola dopune od 5 KM.

ODGOVORITE
Name

pero

06.12.2016 10:23

Zato sam odjavio fiksni pre tri godine a pokajao sam se sto nisam to i prije uradio. Gulikoze..

Name

Funny

06.12.2016 11:27

Brat uzeo fiksni na prepaid. Sad mu poslali da ima pretplata na prepaid...ovo je tužno, nije više ni smiješno.

Name

POSAVAC

06.12.2016 15:17

Molimo sve vlade da nam vise ne pomazu, jer umjesto manjih, dobismo vece cijene telefonskih usluga.Posebno navodim primjer fiksne prepaid.A sto se tice besplatnih impulsa fiksne mreze, mogu ih davati na hiljade, nemam ih kako potrositi i da hocu.

Name

Etička pitanja

06.12.2016 11:10

Treba kiriju plaćati. I reket takođe. Barem što se Mtela tiče. Njihovim računima niko u trag ući ne može. Banda neviđena. Da hoće Nijemac da ih kupi u paketu sa beogradskim Telekomom. Red neki da se uspostavi.

ODGOVORITE