Biće Nole bolji 2017. pregovori su u toku

Čim je okončana ova teniska sezona, bar kada je o eliti reč, dosadašnji trener Novaka Đokovića je na društvenim mrežama trijumf Endija Mareja nad srpskim igračem prokomentarisao rečima "Game over" (kraj igre).

Svijet 04.12.2016 | 15:10
Biće Nole bolji 2017. pregovori su u toku
Mnogi su to protumačili kao oproštaj Borisa Bekera od "članstva" u stručnom štabu najboljeg srpskog tenisera svih vremena, ali slavni Nemac ipak ostavlja mogućnost da se saradnja nastavi.

"Trenutno smo u procesu (pregovora oko pruduženja saradnje). Ali, ne mogu da vam kažem više od toga. Ne mogu da vam kažem 'nastavljamo', ali ne mogu da vam kažem ni 'ne nastavljamo'. Što se mene tiče... Stvarno sam uživao tokom ove tri godine. Bio sam u svom elementu, a to ću činiti i ubuduće. Ne žalim ni za čim, bila je ovo neverovatna avantura", rekao je Beker, a prenosi američki "Jahu".
 
Nekadašnji nemački teniski as, smatra da se pad novog lidera svetske trke, Mareja, može očekivati od maja 2017.

"Uveren sam da će Marej na krilima ovih skorašnjih uspeha stići i u Australiju, pa i na američke turnire u martu, jer je u tom periodu 2016. igrao loše. Ali, počeće sve to da ga stiže od maja.

Jedno je kada igrate a nemate šta da izgubite, ali je nešto posve drugo u pitanju kada imate šta da gubite, što je breme svakog 'broja 1'. Postoje tada neke druge odgovornosti, neka druga očekivanja, pa sve postane napornije. Mislim da će, ipak, on sve to pregurati, bar dok ne počne sezona turnira na šljaci", kaže Beker.

Veruje on i u Novaka Đokovića. Itekako.

"Prvi deo ove 2016. bio je neverovatno uspešan po njega, ostvario je životni cilj osvajajući Rolan Garos. A već u Madridu i Rimu, u maju, mogli ste da osetite da je i 'novi čovek stigao u grad' (Marej). Što se Đokovića tiče, mogli ste tih dana da shvatite da... bilo koji sportista, posle konstantnog osvajanja svega čega se dohvati, oseti umor, koji god da je razlog u pitanju. To se Novaku i desilo posle Rolan Garosa.

Ima on pravo da uzme tajmaut, da pojuri neka druga interesovanja, provede više vremena sa porodicom... Ljudi zaboravljaju da, ako želite da ostvarite jedan tako veliki uspeh, onda morate sve svoje misli da usmerite ka tom cilju. Tada postajete sebični, a posle nekoliko godina - to što ste stvorili od sebe postaje jedno prilično usamljeno mesto.

Ne kažem ja sada da će Nole ponovo da osvoji baš sve, ali biće on mnogo fokusiraniji na tenis u 2017. godini, nego što je bio u drugoj polovini 2016, uveren sam u to", zaključio je Boris Beker.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar