Iznenađenje! Evo ko je glavni favorit za nasljednika Vengera u Arsenalu...

Arsenal? Dobro ste to istražili! Neće štetiti mojoj karijeri, zar ne? To je ono što u Arsenalu traže - jasna filozofija, ultra ofanzivna taktika, principi od kojih se nikada ne odustaje.

Fudbal 07.12.2016 | 10:30
Iznenađenje! Evo ko je glavni favorit za nasljednika Vengera u Arsenalu...
Pisanje najpoznatijeg britanskog tabloida San od pre dva dana nije bila takozvana "novinarska parka", kako su mnogi pomislili! Austrijski stručnjak Ralf Hasenhutl zaista je jedan od najozbiljnijih kandidata za preuzimanje klupe Arsenala po povlačenju Arsena Vengera.

"To je očigledno dobro istražena priča", počeo je svoje izlaganje na konferenciji za medije trener najvećeg hita u Evropi ove sezone.

Hasenhutl nije jedan od onih trenera koji voli da privlači pažnju. Ozbiljan je pedesetogodišnjak koji do detalja vodi računa o svojoj karijeri i nikada se nije bavio senzacionalizmima. Zbog toga ove njegove reči mogu da se uzmu za ozbiljno...

"Čuo sam i za gore sudbine od one koju mi predviđaju - da nasledim trenera sa najdužim stažom u Engleskoj. Takve priče svakako neće štetiti mojoj karijeri, zar ne?", našalio se Austrijanac pre nego što je novinarima stavio do znanja da ne želi više da razgovara na tu temu: "Ne moramo sada da pričamo o tome. Ja sam svoju sreću pronašao u Lajpcigu"...

Englezi se po medijima kao po običaju hvale činjenicom da "nikada nisu čuli za Hasenhutla". Konstatuju samo da je letos preuzeo RB Lajpcig i da ga vrlo uspešno vodi u Bundesligi, gde je prvi ispred Bajerna posle 12 odigranih kola. Alpski Murinjo, kako su Nemci prozvali ovog stručnjak (ne zbog stila koji forsira, već zbog energičnosti ličnosti i detalja kojima posvećuje pažnju) od početka sezone forsira pomalo neobičnu formaciju, ultra ofanzivnu 4-2-2-2 (sa dva klasična špica i još dva polušpica, ili krilna napadača) koja daje sjajne rezultate. Njegova filozofija je ofanziva, a najveća sličnost sa Vengeromforsiranje mladih i neafirmisanih igrača, što su u Arsenalu očigledno prepoznali. To praktično znači da Tobdžije ne bi značajno promenile filozofiju ukoliko se odluče za Austrijanca.   

Ralf Hasenhutl trenersku karijeru počeo je u Bajernovoj akademiji, odmah pošto je završio igračku u drugom timu Bavaraca 2004. godine. Pre toga bio je prosečan fudbaler u Austriji iz Beča, Kelnu, Grojteru, Mehelenu, Lirsu... Od 2007. do 2010. vodio je s promenljivim uspehom Unterhašing, da bi prvi trenerski uspeh napravio je s Alenom, pošto je taj klub uveo iz treće u drugu ligu. Ingolštat je preuzeo 2013. i sa njim ušao u Bundesligu, a prošle sezone rutinski obezbedio opstanak bez ijednog značajnijeg pojačanja.

Kako je krenuo u Lajpcigu Hasenhutl preti da svoje ime ispiše zlatnim slovima u istorijskim knjigama Bundeslige. Ako ga u tome ne spreče ljudi iz Arsenala.

Ne zaboravite, Vengeru na leto ističe ugovor, a još mu nije ponuđen novi. Ovo nije samo dim, već ima i vatre...   

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar