Novak: Nisam pao, samo sam seo da malo odmorim!

Tokom svog boravka u Beogradu, Novak Đoković je odvojio vreme da se sretne sa našim mladim teniserima, trenerima i teniskim radnicima u Teniskom savezu Srbije i podeli sa njima brojna iskustva iz svoje karijere. Glavna tema bila je uticaj snage misli na rezultate u sportu, a Đoković je između ostalog govorio o psihološkom pristupu mečevima, treninzima, i drugim profesionalnim obavezama.

Tenis 02.12.2016 | 22:15
Novak: Nisam pao, samo sam seo da malo odmorim!
Decu su zanimali detalji u vezi sa pravilnom ishranom i suplementacijom u sportu, šta je to što bi trebalo da jedu i piju tokom treninga, pre i posle mečeva.

Bilo je reči i o medicini u sportu, o psihoterapeutskim metodama, kako da se pobedi trema, blokada između treninga i izlaska na teren, borbe sa pritiscima i očekivanjima, strahom od poraza, kako da se savladaju brojne prepreke na putu ka maksimumu.

Više od stotinu dečaka i devojčica imalo je brojna pitanja, a jedno od njih postavio je sedmogodišnji mališan iz TK Dril.

Nole, zašto si pao? Novak se na ovo pitanje nasmešio, prišao je dečaku, a odgovor je zaslužio veliki aplauz:

- Nisam pao. Samo sam malo seo da se odmorim, da bih se vratio još jači!

Druženje sa decom deo je edukativnih aktivnosti Teniskog saveza Srbije i Novaka  Đokovića, koji se trude da što češće našim mladim igračima i trenerima prenose iskustva, kako bi im pomogli da unaprede svoje rezultate.

Susretu su prisustvovali dr Nenad Dikić iz ADAS-a, naš dubl majstor Nenad Zimonjić, Bogdan Obradović, selektor Dejvis kup selekcije, Tatjana Ječmenica, selektor Fed kup tima Srbije, Zdeslav Milinković, doktor Dejvis kup tima Srbije i mnogi drugi.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar