Džonson u problemu zbog posjete Srbiji

Laburistička partija traži objašnjenje od britanskog šefa diplomatije Borisa Džonsona o njegovom ponašanju prilikom posete Srbiji.

Svijet 01.12.2016 | 11:15
Džonson u problemu zbog posjete Srbiji
Kako prenose svetski mediji, laburisti su pitali Džonsona zašto je deo vremena provedenog na zvančnom putovanju proveo promovišući svoju knjigu.

Navodi se da je bivši gradonačelnik Londona u Beogradu promovisao svoju knjigu “Čerčilov faktor“ u jednoj knjižari, a pritom je potpisivao primerke.

“Ministar spoljnih poslova, kome je posao dala premijerka Tereza Mej, treba da objasni zašto je pričao o svojoj knjizi tokom zvanične posete“, navode laburisti.

Dodaje se i da je Džonson fotografisan u knjižari, kao i da su bili prisutni predstavnici izdavača knjige za srpsko tržište, kao i srpski mediji.

Iz Forin ofisa je saopšteno da taj događaj nije bio u promotivne svrhe, a neimenovani izvor navodi da su on i njegovi saradnici tražili da se ne pravi spektakl, kao i da je bio osramoćen kada je video da je na taj način dočekan u knjižari.

Izvor dodaje i da je on potpisao primerke knjige maloj grupi ljudi “iz ljubaznosti“, dok je iz Džonsonovog kabineta navedeno i da je potpuno pogrešno govoriti da je šef diplomatije koristio zvanično putovanje za privatne interese.

“Šef diplomatije je pozvan da govori o medijskim slobodama u najstarijoj knjižari u Beogradu. Knjižara ga je dočekala tako što je u prvi plan postavila nekoliko primerka njegove knjige, a lokalci su ga zamolili da se potpiše“, navodi se u odgovoru iz Forin ofisa.

Izvor: B92
Foto: Getty Images

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Karadoz

01.12.2016 10:28

Posto nema sanse da ga prime u zemljama EU on ode u Serbiju..

ODGOVORITE
Name

Ne podnosis dj a?

01.12.2016 16:45

Karadjoz se rece.