Priča - video: Tragičan kraj ''zelene'' bajke...

U jutarnjim časovima svet je potresla informacija da se avion koji je prevozio igrače Šapikoensea srušio u blizini Medeljina, u Kolumbiji.

Fudbal 29.11.2016 | 23:00
Priča - video: Tragičan kraj ''zelene'' bajke...
Ekspedicija brazilskog kluba bila je na putu ka Medeljinu, gde je trebalo da odigra prvi meč velikog finala Kopa Sudamerikane, južnoameričkog Kupa UEFA, protiv Atletiko Nasionala 30 novembra.

Nažalost, jedna od najvećih tragedija u novijoj istoriji modernog sporta odnela je mnogo mladih života, ujedno prekinuvši pravu bajku koju je klub – osnovan 1973. godine – proživljavao ove godine.

Avion tipa aerospejs 146, sa 81 putnikom, poleteo je iz Sao Paula u Brazilu, imao je jedno zaustavljanje u Santa Krusu de la Sijera u istočnoj Boliviji, odakle se uputio ka Kolumbiji.

Istom letelicom su ovog meseca putovali i fudbaleri argentinskog nacionalnog tima!

Kolumbijska policija je saopštila da je 75 osoba stradalo u padu aviona, da je jedan od preživelih umro u bolnici, dok je igrač Helio Zampjer Neto u teškom stanju, kao i još dvojica njegovih saigrača – golman Danilo i defanzivac Alan Rušel.

Uzrok pada se još utvrđuje, iako se sumnja da je do tragedije došlo pošto je avionu nestalo goriva. U međuvremenu je saopšteno i da je avion proglasio uzbunu oko 22 časa uveče po lokalnom vremenu i da je bio prijavljen mehanički kvar.

'Zeleni' su nekoliko puta osvajali šampionat svoje države, Santa Katerine u južnom Brazilu, ali gotovo pola veka nisu uspevali da se vrate u društvo onih najboljih. To im je napokon pošlo za nogom 2014. godine, rezultati su im bivali sve konstantniji, da bi nagrada za sve došla u vidu eliminacije argentinskog velikana San Lorenca, u polufinalu pre pet dana.Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar