Keke Rozberg: Luis je imao sreće dva puta, Niko samo jednom!

Otac novog šampiona Formule 1 strahovao je, a sad likuje nad sinovljevim uspehom!

Ostali sportovi 30.11.2016 | 08:15
Keke Rozberg: Luis je imao sreće dva puta, Niko samo jednom!
Drhtao je, nije se mešao, ali je na kraju ostvario ambiciju. Keke Rozberg, šampion Formule 1 sa samo jednim podijumom iz daleke 1982. dočekao je da mu sin postigne isti uspeh. Keke s tim u vezi kaže da nije želeo da smeta sinu jer nije ništa konkretno mogao da učini za njega pre i u toku same trke na Jas Marini.

„Luis je imao sreće dva puta, a Niko samo jednom. Nije bilo šanse da odem tamo i da trku gledam iz blizine. Da sam se kojim slučajem pojavio, ne bi bilo mira za mene ni u jednom trenutku“, rekao je Rozberg stariji koji sinovljevim uspehom ponovo izlazi na svetlost dana budući da je njegov tron najbržeg cirkusa star 34 godine već lagano prekrio veo decenijskog zaborava.

Kada je reč o ocu sada već aktuelnog šampiona dobro je reći da on nije želeo da se nađe u Abu Dabiju. Zbog nervoze, ili zbog nečeg drugog, možda čak i sujeverja, Keke je trku pratio na svoj način.

„Da, trku sam pratio iz Dubaija. Bio sam u hotelu. Već sam vam rekao da je Luis imao sreće dva puta, a Niko sada. Šta mislite, pa da li sam ja pobedom osvojio taj šampionat. Razume se da nisam. Morao sam da budem konstantan do kraja i da sakupljam bodove“, zaključio je Keke Rozberg svoju priču o tremi, šampionskoj prošlosti i naravno sinovljevoj šampionskoj tituli.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar